Het blijft een pittige periode, maar desondanks zet KHN Schiedam zich nog steeds dagelijks in.

Zo hebben er deze week overleggen plaatsgevonden met de burgemeester, gemeente en andere stakeholders. De burgemeester vond het belangrijk om de Schiedamse horeca te complimenteren en voegde daaraan toe dat hij ervaart dat de horeca er zeer volwassen inzit.

Hieronder een korte toelichting en/of extra informatie over de besproken onderwerpen.

Korting bedrijfspand
Er is een voorstel om korting toe te passen op huur van je bedrijfspand naar het college gestuurd.

Rijnmond Werkt Door
Is een initiatief van alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Rijnmond, UWV en sociale partners. Het doel is om (horeca)ondernemers en zorgaanbieders met elkaar in contact te brengen om elkaar te helpen, te verbinden en er zo voor te zorgen dat zo min mogelijk mensen zonder baan komen. Meer informatie over dit initiatief: www.rijnmondwerktdoor.nl/

Collectief crowdfunding
Stichting Centrummanagement heeft een crowdfunding opgezet voor de Schiedamse Centrum Horeca ondernemers. Wil jij doneren of wil je hiervoor aanmelden kijk dan op www.schiedamcentrumhoreca.nl. Deze stichting is een winkeliersvereniging voor het centrum en daarom kunnen alleen centrum ondernemers zich hiervoor aanmelden.

Terras als uitgifteloket
We hebben gevraagd of het mogelijk is om een uitgifteloket op je terras te maken. Dit uitgifteloket heeft als doel dat gasten eten en/of non alcoholische dranken kunnen kopen om af te halen. De burgemeester staat hier positief tegenover, maar er is nog geen besluit over genomen. We houden jullie op de hoogte.

Overige onderwerpen
Zoals jullie wellicht gezien hebben wordt er dit jaar geen precario belasting geïnd en is KHN Schiedam samen met de gemeente in gesprek over mogelijke subsidies voor verwarmde terrassen.

Mocht je suggesties of vragen hebben? Je kan altijd contact opnemen met een van de bestuursleden of Renata Beijen regiomanager KHN 06 57 07 87 74 of mail naar r.beijen@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens