De Vereniging Drentse Gemeenten (VDG) heeft het maatregelenpakket met de 10 uniforme Drentse maatregelen zoals eerder bekend gemaakt verlengd tot 1 september. Alle gemeenten passen deze maatregelen toe.

Je kunt op de website van jouw eigen gemeente terecht voor meer en/of aanvullende maatregelen. Zie ook bijgaand overzicht.

Snelloket Covid-19 vrijetijdssector - subsidie
De Provincie Drenthe heeft vanaf vrijdag 29 mei 2020 het ‘Snelloket Covid-19 voor de vrijetijdssector’ in Drenthe geopend. Via dit snelloket kun jij als ondernemer in de vrijetijdssector (horeca, dag- en verblijfsrecreatie) een subsidie aanvragen voor het treffen van 1,5 meter- maatregelen in verband met de coronacrisis. De provincie stelt hiervoor € 1 miljoen beschikbaar. Via het snelloket kun je maximaal 50 procent subsidie ontvangen op de gemaakte kosten voor de aanpassingen, met een minimum bijdrage van € 1000,- tot een maximum van € 2500,-. Hiervoor moet je een aanvraagformulier invullen en een overzicht bijvoegen van de kosten die je gemaakt hebt. Ondernemers die direct na de persconferentie van 6 mei 2020 maatregelen hebben getroffen en kosten hebben gemaakt, kunnen een beroep doen op de regeling. Meer informatie over het ‘Snelloket Covid-19 voor de vrijetijdssector’ vind je hier. Aanvragen kan via deze website van SNN.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens