Op dit moment merkt het UWV werkbedrijf Zuid-Limburg een verhoogde instroom van kandidaten met een horeca gerelateerde achtergrond die aanspraak maken op hun (mogelijke) recht op een WW-uitkering.

Daarnaast wordt het UWV rechtstreeks door diverse horecawerkgevers benaderd met de opmerking dat personeel (noodgedwongen) tijdelijk gebruik zal maken van UWV-ondersteuning. Hierbij wordt echter ook direct de vermelding gemaakt dat deze werknemers, zo gauw de mogelijkheid daar is, ook weer direct terug in dienst zal worden genomen. De terugkeergarantie of -intentie.

Het UWV probeert zoveel als mogelijk de desbetreffende medewerkers onder te brengen bij dezelfde UWV-casemanager, zodat met medewerkers dezelfde uniforme en transparante afspraken gemaakt kunnen worden. Uiteraard is het vanwege de regelgeving niet mogelijk om de sollicitatieplicht van deze kandidaten weg te nemen, wel zal het UWV zich inspannen om deze medewerkers met terugkeergarantie op andere manieren te faciliteren.

Denk hierbij onder andere aan de toezegging dat deze WW-gerechtigde kandidaten met terugkeergarantie niet proactief bij andere werkgevers onder de aandacht worden gebracht, zodat ze zodra het mogelijk is weer bij hun voormalige werkgever aan de slag kunnen.

Mocht je als ondernemer op basis van bovenstaande informatie nog wensen of concrete vragen hebben, neem dan rechtstreeks contact op met Marc Coonen van het UWV werkbedrijf Zuid-Limburg via 06 11 03 60 54 of via marc.coonen@uwv.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens