Het college van Burgemeester en wethouders van Zwolle is van plan om in de regelgeving voor evenementen vast te leggen dat het met ingang van 1 juli aanstaande verboden is om eenmalig plastic te gebruiken bij evenementen.

Dit als vervolg op de webinar en workshop die de gemeente heeft georganiseerd en waarbij je gratis aanwezig kon zijn. Het bestuur van KHN Zwolle & regio heeft het verzoek ontvangen om het onderstaande bericht van gemeente Zwolle met jou te delen:

We hebben u eerder geïnformeerd dat er vanaf juli van dit jaar een aantal nieuwe landelijke en Europese regelingen gelden met betrekking tot het gebruik van plastic bij evenementen en dat wij het belangrijk vinden om hierin samen met u op te trekken.

Wij hebben daarom de gratis webinar Afvalvrije bekersytemen georganiseerd op 4 februari. In de webinar is ingegaan op vragen wat een afvalvrij bekersysteem is en waarom er je er mee aan de slag zou moeten gaan. En ook: hoe pak je dat dan aan? U kunt de webinar tot 4 mei 2021 terugkijken via deze link webinar: alles over afvalvrije bekersystemen voor evenementen - YouTube. Als u het nog niet gedaan heeft, dan heeft dus u nog maar kort de tijd daarvoor.

Op 13 april hebben we een workshop georganiseerd waarin concreet is ingegaan op de vraag welke stappen u nu concreet kunt zetten en wat daarvoor moet gebeuren. In deze helaas niet zo druk bezochte bijeenkomst is veel informatie gedeeld en zijn praktische handvatten en tips gegeven. Voor meer informatie zie ie de volgende links:

We kunnen ons goed voorstellen dat er nog vragen bij u leven. Daarvoor kunt u een beroep doen op de helpdesk van Green Events. Tot het einde van dit jaar kunnen alle vragen over afvalvrije bekersystemen via laura@greenevents.nl gesteld worden. Green Events helpt u dan graag op weg.

Tot slot het volgende. Wij zijn er ons zéér van bewust dat de coronacrisis een zeer grote impact heeft op de evenementensector en horeca in Zwolle en dat het zware tijden zijn voor u. Maar gezien het feit dat de nieuwe landelijke en Europese regelingen in juli van dit jaar in werking zullen treden, willen wij u zo goed mogelijk informeren en ondersteunen.

Meer informatie? Neem even contact op met Jeanette Santing, J.Santing@zwolle.nl, 038 498 2723 of Iskander Tuqan, i.tuqan@zwolle.nl, 038 498 2016.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens