Heb jij de afgelopen periode extra kosten gemaakt om bezoekers bij binnenkomst te controleren op het coronatoegangsbewijs? Zo ja, maak gebruik van de regeling van de gemeente Krimpenerwaard.

De afgelopen periode heb jij jouw bezoekers bij binnenkomst moeten controleren op het coronatoegangsbewijs. Deze controle bleek een lastige klus, zeker voor organisaties die werken met vrijwilligers. Daarom heeft de gemeente Krimpenerwaard € 150.000 beschikbaar gesteld om organisaties hierbij te helpen. Elke organisatie kan maximaal € 6.000 vergoed krijgen. Bijvoorbeeld voor het inhuren van een gastheer/-vrouw of beveiligers of voor het aanschaffen van een smartphone waarmee vrijwilligers de QR-code konden scannen.

Je kunt tot 12 maart een vergoeding aanvragen

Je kunt een vergoeding krijgen voor de kosten van activiteiten of aankopen die plaatsvonden in de periode van 1 januari tot 25 februari 2022 die betrekking hebben op het controleren van het coronatoegangsbewijs. Vul bijgaand declaratieformulier in en mail deze samen met de werkelijke factuur voor zaterdag 12 maart aanstaande naar s.lina@krimpenerwaard.nl. Op de factuur/facturen is de volgende informatie te vinden:

  • De naam van jouw organisatie;
  • De naam/namen van de organisatie(s) die jou geholpen heeft/hebben;
  • De periode waarin de hulp heeft plaatsgevonden;
  • Het totale bedrag dat je hebt uitgegeven aan de hulp (inclusief BTW);
  • Bij afnemen van diensten: het aantal uren van de hulp die je gekregen hebt.

Meer informatie

Meer informatie over deze regeling lees je in de brief van gemeente Krimpenerwaard Vergoeding van gemeente bij controleplicht coronatoegangsbewijs (CTB) of neem een kijkje op de website van gemeente Krimpenerwaard Ondersteuning bij controle coronatoegangsbewijs (CTB).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens