MKB-Nederland reikt om het jaar de prijs uit aan de gemeente met het beste ondernemersklimaat met als eretitel ‘mkb-vriendelijkste gemeente’. Dit predicaat is gebaseerd op een tweejaarlijks onderzoek waarbij ondernemers in het midden- en kleinbedrijf wordt gevraagd naar ervaringen met hun gemeente. De digitale vragenlijst omvat thema’s als dienstverlening aan ondernemers, het imago van de gemeente en de beleving van gemeentelijke belastingen.

Wethouder Bram Harmsma: “Als wethouder EZ vind ik contact houden met de aanvrager over de voortgang en service gerichte dienstverlening naar ondernemers cruciaal. Daarom willen we in de top horen van MKB vriendelijkste gemeente. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want eerlijk is eerlijk ook in Steenwijkerland is er voldoende ruimte voor verbetering. We zetten nu echt stappen. Maar hebben ook de hulp van ondernemers en ondernemersverenigingen nodig. Daarom ook nu de enquête. We willen een gemeente zijn met een excellent vestigingsklimaat, want bedrijven die zorgen voor banen en werk is een ontzettende belangrijke activiteit voor mensen. Een hoge notering is geen doel op zich maar we gebruiken deze verkiezing om te werken aan een betere dienstverlening. Soms moet je elkaar in de ogen aankijken en afvragen doen we het goed en waar kan het beter. Op het gemeentehuis zie ik echt gedreven mensen die zich inzetten om Steenwijkerland beter te maken maar die soms zijn gebonden aan regels en procedures. Dat moeten we ook kritisch tegen het licht houden, daarom ook de vraag wat beter kan.”

Als gemeente Steenwijkerland doen wij dit jaar mee met deze verkiezing en zijn we benieuwd naar uw mening als ondernemer van onze gemeente.

Bent u eigenaar, bedrijfsleider of directeur?
Laat ons weten hoe MKB-vriendelijk het beleid van de gemeente Steenwijkerland is. Via https://mkbvriendelijkstegemeente.nl/steenwijkerland komt u bij een digitale enquête. We willen u vragen deze enquête in te vullen. Dit kost slechts 5 minuten van uw tijd en is volledig anoniem en vertrouwelijk.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens