Vanuit verschillende horecaondernemers en vanuit Koninklijke Horeca Nederland is de vraag gekomen of het is toegestaan om in de horeca zwak-alcoholhoudende drank te verkopen voor take away en/of bezorgen.

De burgemeester heeft besloten dat horecabedrijven binnen de gemeente Bloemendaal, gedurende de periode dat zij vanwege corona slechts beperkt geopend mogen zijn, ook verpakte, zwakalcoholhoudende drank voor gebruik elders dan ter plaatse mogen verkopen.

Deze gedoogbeslissing geldt zolang de horeca vanwege corona slechts geopend mag zijn voor bezorgen en take away. Zodra het weer is toegestaan om eten en drinken in de horeca en op het terras te serveren, is de verkoop van verpakte, zwak-alcoholhoudende drank voor gebruik elders dan ter plaatse niet meer toegestaan.

Voorwaarden waaronder verkoop is toegestaan

  • Alleen de verkoop van zwak-alcoholhoudende drank is toegestaan. Onder deze categorie vallen: bier, wijn en gedestilleerde dranken met een alcoholpercentage van minder dan 15%
  • Verkoop dient in gesloten verpakking te geschieden, die niet zonder kenbare beschadiging kan worden geopend. Verkoop in een to-go beker is dus niet toegestaan.
  • De dranken mogen niet in de horecalokaliteit, op het terras of in de directe omgeving daarvan worden genuttigd. Dit is in strijd met de coronamaatregelen waarin is bepaald dat de horeca enkel geopend mag zijn voor verkoop, aflevering of verstrekking van etenswaren en dranken voor gebruik elders dan ter plaatse.

Lees hier de brief van de gemeente Bloemendaal.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens