De coronaregels lijken nu verleden tijd te zijn. Maar samenhangend met de coronasituatie heeft het college twee voor de horeca relevante besluiten genomen.

  • Het gedoogbeleid terrassen is nog eenmaal verlengd. Tot 15 oktober 2022 kun je nog gebruik maken van extra ruimte voor jouw terras conform eerder ingediende tekeningen. Dit is de laatste maal dat deze uitbreiding gedoogd wordt. Daarna is het terras weer volgens jouw eigen vergunning. Er zijn details gewijzigd in het beleid, lees meer hierover in Gedoogbeleid terrassen zomer 2022, d.d. 1 maart 2022: Voorwaarden voor uitbreiding terras.
  • Afgelopen winter was er een pilot met terrassen die in de winter geopend mochten zijn. Omdat de horeca het grootste deel van de winter gesloten was vanwege de coronaregels, is deze pilot verlengd/verplaatst naar winter 2022-2023. De terrassen kunnen dus dit najaar blijven staan. Maar dus wel weer in de oorspronkelijke grootte.

Vragen

Voor vragen kun je contact opnemen met Laura van den Heuvel van de gemeente Ouder-Amstel via laura.van.den.heuvel@ouder-amstel.nl of telefonisch via 06 25 66 11 12.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens