Op donderdag 3 maart is het bestuur van KHN Alkmaar bij elkaar gekomen voor een bestuursvergadering. Benieuwd wat zij zoal besproken hebben? Hieronder lees je het.

Bijdrage Alkmaarse Horeca Coöperatie

KHN Alkmaar heeft een aanvraag gedaan bij het stimuleringsfonds voor een bijdrage voor de Alkmaarse Horeca Coöperatie. Dit is een samenwerking van, voor en door de horeca om het tekort op de arbeidsmarkt te helpen oplossen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Als bekend is wie er in de nieuwe raad komt, stuurt KHN Alkmaar de nieuwe raadsleden een brief om hen welkom te heten en de speerpunten te benoemen.

Sluitingstijden

Vroeg naar de kroeg wordt gestimuleerd vanuit horeca, gemeente en politie. Spreiding van sluitingstijden is wel handig om overlast tegen te gaan. Het wordt nu 3 maanden aangekeken. 1-richtingsverkeer is besproken, maar je zit dan wel met plassen, jassen, roken, etc. Er komt een coördinatieteam die contact onderhoudt tussen alle partijen; portiers, politie, gemeente en ondernemers.

Plastic/buitentaps Koningsdag

Bij een doorloopevenement hoef je geen hard cups te gebruiken. Een PLA beker is een goed alternatief.

Buitentaps: Er is een vergunning ingediend vanuit Stichting Waagplein voor buitentaps. Er wordt gekeken of het voor de hele binnenstad als pilot kan tijdens Koningsdag en als het goed gaat daarna wellicht ook tijdens andere evenementen zoals 8 oktober.

Uitbreiding (corona-)terrassen

De gemeente is voornemens de verruiming van de terrassen weer toe te staan.

Samenwerking lokaal

Er zijn veel lokale samenwerkingsmogelijkheden. Zo is er een aanvraag bij het stimuleringsfonds voor 2023 voor de Hotelweek. Volgend jaar is de viering 450 jaar Ontzet en de Van Gogh-tentoonstelling. Deze bieden mogelijkheden om wandel- en fietsroutes, of culinaire arrangementen aan te bieden.

Noord-Hollandse Horecabeurs

De Noord-Hollandse Horecabeurs vindt dit jaar op 21 en 22 maart aanstaande plaats in het AFAS-stadion. Iedereen heeft als het goed is een Beurskrant ontvangen met registratiecodes. KHN heeft eigen stand (nr. 2.06) op de 2e verdieping. KHN Verzekeringen en BS Payone (pin en cc betalingen) staan bij KHN in de stand. En er worden trendpresentaties gegeven.

Volgende vergadering

De volgende vergadering is op donderdag 19 mei om 10.00 uur. Vind je het leuk deze een keer bij te wonen? Neem dan contact op met Karin Hiemstra of stuur een mail naar alkmaar@khn.nl.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens