Na jarenlange inzet en grote betrokkenheid als voorzitter en vicevoorzitter KHN Utrecht gaan Pieter Honing en Erik Derksen het stokje overdragen aan collega-ondernemers.

Begin dit jaar is er een uitgebreide werving geweest onder de leden en daar zijn een aantal reacties op binnengekomen.Er zijn verschillende gesprekken gevoerd en inmiddels kunnen we de vooraankondiging doen. Tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) in het najaar zullen de toekomstige bestuursleden officieel worden benoemd.

Toekomstig voorzitter: Jan Hagenouw (52 jaar)

"Tijdens mijn studie Commerciële Economie heb ik diverse bijbanen gehad in de horeca. Sinds 1990 ben ik horecaondernemer in Utrecht. Begonnen met The Copperfield Pub, ook wel bekend als Stuivertjesbar.

Sinds 2009 run ik (samen met mijn vrouw) Hagenouw Eten & Drinken in Hoog Catharijne. Sinds 2001 ben ik voorzitter van de Belangenvereniging Hoog Catharijne, de “winkeliersvereniging” van retail- en horecaondernemers in Hoog Catharijne. Door de (naderende) voltooiing van het winkelcentrum is de tijdbelasting van deze functie zeer beperkt. Namens Hoog Catharijne ben ik bestuurslid bij Centrum Management Utrecht (CMU), daarbij ben ik portefeuillehouder Bereikbaarheid.

Ik heb mezelf aangemeld als (kandidaat)voorzitter van KHN Utrecht stad. Samen met Julian Cleton, als duo voorzitter/vicevoorzitter, wil ik graag m’n schouders eronder zetten om de belangen van de Utrechtse horeca te verdedigen. Na corona zijn moet er weer veel afgeslingerd worden. We hebben al een aantal zaken die prioriteit hebben, zoals input geven aan de politieke partijen die verwerkt kan worden in hun programma (de gemeenteraadsverkiezingen zijn al in maart). Ik hoor graag van de leden welke zaken belangrijk zijn. Dus bel, mail of app me".

Toekomst vicevoorzitter: Julian Cleton

"Eigenaar Wijnbar VinVin en Wijn- en Eetbar Most Zoals velen begonnen in de afwas en de horeca altijd in het hart gehad. Met ondernemend bloed, mocht ik 6 jaar geleden een wijnbar overnemen. Geweldige kans om te ondernemen in de binnenstad van Utrecht. De uitdagingen, de buurt; alles even mooi. Ook in Leidsche Rijn onderdeel uit mogen maken van het nieuwe Utrecht is heel bijzonder.

Als vicevoorzitter draag ik graag mijn extra steentje bij aan het mooier en beter maken van de horeca en alles daaromheen in ons Utrecht. Samen met Jan Hagenouw en het fantastische bestuur zijn we gebrand om het beste uit onszelf en jullie te halen".

Toekomstig bestuurslid (wijken): Marjolein Wieman

"Mijn naam is Marjolein Wieman, 52 jaar jong en ik ben horecamanager bij MHC Fletiomare in Leidsche Rijn. Dit is een van de grootste hockeyverenigingen van midden Nederland met maar liefst 2.200 spelende leden.

Tevens ben ik horecaondernemer geweest in Vleuten, waar ik 12 jaar De Brouwerij mocht exploiteren (restaurant, snackbar, catering, feestlocatie). Door allerlei tegenslagen en na jarenlang knokken voor de tent en voor/met mijn team, ben ik helaas in februari 2017 failliet gegaan.

Ondanks het faillissement kijk ik met veel plezier en warmte terug op mijn periode als horecaondernemer, ik heb in die 12 jaar heel veel gasten blij mogen maken met goed eten, gezellige bijeenkomsten en uitbundige feesten. Gelukkig is er na een faillissement nog steeds leven in de brouwerij en kan ik opnieuw dit mooie vak uitoefenen, weliswaar in loondienst, maar nog steeds met net zoveel plezier en toewijding.

Mijn rol in het KHN-bestuur zal in de loop van de tijd verder vorm krijgen, ik zal in elk geval proberen een verbindende factor te zijn op het horecavlak aan de ‘andere kant’ van de gele brug 😉.

Ook wil ik nu al graag mijn kennis en ervaring inzetten voor ondernemers, die om allerlei redenen en/of COVID in bijzonder zwaar weer verkeren. Ik weet als geen ander dat ‘opgeven’ geen optie is, maar wat nu als dat eigenlijk nog de enige mogelijkheid is om door te gaan? De drempel om die stap te nemen is enorm hoog en vaak onbespreekbaar. Mocht je toch daarover willen sparren, je verhaal kwijt willen en/of willen horen wat er nog wél kan, aarzel dan niet en bel, app of mail mij. Ik ga graag met je in gesprek en wie weet, kan ik met mijn ervaring en kennis wat voor je betekenen in deze enorm moeilijke fase van je ondernemerschap".

Bestuursadviseur: Rien van den Hoek

Horecaondernemer sinds 1997 en ik ben eigenaar van Ksjot, Moby Dick en Lokaal Negen geweest en huidig eigenaar van Café de Zaak.

Na het lager onderwijs heb ik de horecaopleiding (old school) gevolgd. Daarna ziekenhuis dieet- en leerlingkelner in Huize Joosen aan de Baronielaan in Breda. Een paar jaar een andere kant opgekeken, tabakshandel, reisleider, jongerenreclassering, en het mede opstarten van de aids infolijn in de jaren tachtig was het na 10 jaar afwezigheid weer tijd om de horecaroots te omhelzen. 11 jaar Debuut was een fantastische leerzame tijd. En dan nu sinds 1997 eigenaar van de Zaak. Daarnaast ben ik voorzitter van de ondernemersvereniging Stadhuiskwartier en doe ik op diverse vlakken nog dingen ernaast. Mijn motto is als iets onbespreekbaar is, is het wellicht nog wel beluisterbaar. Geboren Rotterdammer, opgegroeid in Brabant maar woon alweer 37 jaar in Utrecht.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens