Deze hebben betrekking op alle belastingen voor de bij BsGW aangesloten gemeenten en het waterschap.

Aan deze aanmaning zijn extra kosten verbonden. Bij geen reactie of betaling zal er later in het jaar een dwangbevel volgen. Gezien de uitzonderlijke situatie verstuurde BsGW onlangs al – eenmalig – een kosteloze betalingsherinnering. Dit heeft ervoor gezorgd dat de aanslag weer onder de aandacht is gebracht.

Advies
BsGW adviseert ondernemers zo snel mogelijk te betalen of een betalingsregeling aan te vragen. Daar is tot 22 augustus de tijd voor. Is de betaling of aanvraag betalingsregeling op deze datum nog niet ontvangen door BsGW, dan wordt de aanmaning met de bijbehorende kosten naar de ondernemer verzonden. Dezelfde procedure geldt ook voor particulieren. Vanwege de coronacrisis had BsGW het invorderingsproces van de lokale belastingen tijdelijk opgeschort. Dit houdt in dat in de afgelopen periode geen aanmaningen en/of dwangbevelen zijn verstuurd. Daarnaast hebben er ook geen deurwaardersactiviteiten plaatsgevonden.

Om particulieren en ondernemers in deze crisis tegemoet te komen, heeft BsGW tijdelijk aan ondernemers uitstel van betaling verleend op de verzonden belastingaanslagen. Ook de inning via automatische incasso werd tijdelijk opgeschort. Nu de maatregelen van de overheid met betrekking tot corona weer wat versoepeld zijn, start BsGW het invorderingsproces weer geleidelijk op, met begrip voor particulieren en ondernemers die financieel getroffen zijn door de coronacrisis.

Lukt het niet om de factuur voor 22 augustus te betalen ? Neem dan contact op voor een betalingsregeling.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens