KHN is vanaf de start van de coronacrisis met de gemeente Heerde in gesprek over alle mogelijkheden en lastenverlichting voor de horeca.

Betreffende mogelijkheden kan er gedacht worden aan terrasverruiming. Op het gebied van lastenverlichting heeft KHN voor de horeca meerdere verzoeken en voorstellen ingediend bij de gemeente, maar hier werkt de gemeente in onze ogen niet echt aan mee. De gemeente Heerde neemt een houding aan waaruit lijkt dat men alles voor horeca wil overwegen en wil mee werken aan het overleven van de horeca, maar wanneer het er uiteindelijk op aan komt laat de gemeente Heerde het afweten.

Er is een enkele mogelijkheid om als horecaondernemer kwijtschelding aan te vragen voor lokale lasten, dit is aangedragen door de gemeente Heerde zelf. Iedere horecaondernemer dient zich individueel te melden bij de gemeente om kwijtschelding aan te vragen.

De oproep vanuit KHN Heerde is om dit massaal te doen, dan ziet de gemeente ook extra de noodzaak in van ondersteuning. Wij begrijpen dat dit voor de gemeente ook een ongewone en nieuwe situatie is en dat er dus geen standaard document is die aangeleverd kan worden. Onderstaand een bericht vanuit de gemeente betreffende de start van de aanvraag voor kwijtschelding lokale lasten.

“Er is geen standaard aanvraag voor. In eerste instantie graag een verzoek indienen waarbij je vraagt om ontheffing en/of kwijtschelding van bepaalde leges/kosten met onderbouwing van de reden: sluiting van de horecazaak, geen inkomsten, verlies jaarrekening als je deze al hebt en aanvullende zaken die op jouw bedrijf/persoonlijke situatie van toepassing. Bijvoorbeeld ook afwijzing van een landelijke regelingen als dit aan de orde is. Het zijn maatwerkverzoeken en de persoonlijke situatie van de ondernemers ook verschillend, behalve de aanleiding natuurlijk, sluiting door corona. Mocht er meer informatie benodigd zijn, dan wordt daar wel omgevraagd.”

Afsluitend nogmaals de oproep vanuit KHN Hattem-Heerde om massaal een aanvraag voor kwijtschelding bij de gemeente Heerde in te dienen en op te starten. Dit kan via Riette Bijsterbosch, bereikbaar via r.vant.einde@heerde.nl. Collectief komen we als KHN met de gemeente niet tot lastenverlichting voor de horeca, resteert de horeca enkel nog bovenstaande individuele methode.

Heel veel succes de komende periode!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens