Heb jij het coronatoegangsbewijs (CTB) van jouw gasten gecontroleerd tussen 1 januari en 25 februari 2022? Dan kun je via de gemeente Amstelveen subsidie aanvragen voor een vergoeding in kosten die je hiervoor hebt gemaakt.

Voorwaarden

 • Gevestigd in gemeente Amstelveen.
 • Verplicht het coronatoegangsbewijs te controleren in de periode van 1 januari tot en met 25 februari 2022 en dit ook echt gedaan heeft.
 • De subsidie aanvraagt voor 1 juni 2022.

De volgende kosten komen in aanmerking:

 1. Verschuldigde loonkosten van werknemers en arbeidskrachten, van 1 januari tot en met 25 februari.
 2. Verschuldigd vakantiegeld, verschuldigde pensioenafdrachten en sociale zekerheidslasten in verband met de loonkosten.
 3. In geval van externe inhuur: de kosten van werving, selectie, administratie en aansturing van werknemers en arbeidskrachten.
 4. Materiële kosten die de controle van het coronatoegangsbewijs en identiteitsdocument mogelijk maken.
 5. De over punt 3 en 4 verschuldigde BTW, als en voor zover deze bij de aanvrager niet voor aftrek op aangifte in aanmerking komt. Dit dient in de aanvraag te worden toegelicht.

De volgende kosten komen niet in aanmerking:

 • Kosten voor verplichtingen die zijn aangegaan voor 1 januari 2022. Dat zijn ook de reguliere loonkosten.
 • Kosten voor activiteiten waarvoor al een specifieke uitkering of een andere financiële bijdrage door het Rijk is verstrekt.
 • Kosten van activiteiten waarvoor op grond van de Wet op de omzetbelasting 1968 recht op aftrek van omzetbelasting bestaat.

Aanvragen

Je kunt de subsidie controle coronatoegangsbewijs (CBT) online aanvragen tot en met 31 mei aanstaande. Start de aanvraag via de website van gemeente Amstelveen onder de kop ‘Aanvragen’ via Subsidie controle coronatoegangsbewijs (CTB) aanvragen.

Dit heb je nodig om de subsidie aan te vragen:

 • Naam en contactgegevens.
 • Kopie van geldig paspoort of identiteitskaart.
 • Bankrekeningnummer onderneming/aanvrager (IBAN) inclusief kopie van een bankafschrift of bankpas.
 • Een ingevulde rekentool voor ondernemers. Tijdens de aanvraag wordt je ook doorverwezen naar de rekentool.

Behandeling

Aanvragen worden op volgorde van ontvangst behandeld. Dien je jouw aanvraag in na 31 mei 2022, dan wordt jouw aanvraag niet meer in behandeling genomen. Je ontvangt binnen vier tot zes weken het besluit op jouw aanvraag. Hoe snel je reactie ontvangt is afhankelijk van hoe ingewikkeld de subsidieaanvraag is.

Vragen

Heb je een vraag over de subsidie controle coronatoegangsbewijs (CTB), stuur dan een e-mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens