Begin juni is het loket voor de Subsidieregeling praktijkleren geopend voor het aanvragen van een voorschot voor praktijkleerplaatsen in het mbo. Doel van de voorschotregeling is werkgevers tijdens de coronacrisis tegemoet te komen voor al gemaakte begeleidingskosten en te bevorderen dat praktijkleerplaatsen in het mbo kunnen blijven bestaan. Je kunt het voorschot nog tot 30 juni, 17 uur aanvragen.

Voorgaande jaren ontving je het subsidiebedrag altijd na afloop van het schooljaar. I.v.m. de coronacrisis is het nu mogelijk om een voorschot aan te vragen voor de subsidie praktijkleren voor mbo-studenten.

Wat moet je doen om het voorschot voor deze subsidie aan te vragen?

Via het speciale loket van RVO(Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) voor de subsidieregeling praktijkleren, kun je het voorschot aanvragen. De voorwaarden voor het aanvragen van een voorschot zijn:

  • Je kan alleen een voorschot aanvragen voor een gerealiseerde praktijkleerplaats in het mbo voor de beroepsbegeleidende leerweg.
  • Je kunt een voorschotaanvraag indienen van 2 juni tot en met 30 juni 2020, 17 uur.
  • Je kunt een voorschot op de definitieve subsidie aanvragen voor studiejaar 2019/2020 als je begeleiding bij de beroepspraktijkvorming heeft gegeven in de periode van 1 augustus 2019 tot en met 31 maart 2020.
  • De door jou ingediende voorschotaanvraag wordt beoordeeld aan de hand van de gegevens die de onderwijsinstelling bij DUO heeft geregistreerd. Staat de deelnemer niet voor een mbo bbl opleiding ingeschreven bij DUO, dan wordt jouw voorschotaanvraag afgewezen.
  • Per week waarin begeleiding bij de beroepspraktijkvorming is gegeven kan een voorschotbedrag van € 42,50 worden aangevraagd tot een maximum voorschotbedrag van € 1530 per gerealiseerde bbl-praktijkleerplaats.

Voor het voorschot zijn daarnaast dezelfde voorwaarden van toepassing als ook voor de reguliere subsidiegelden.

Wel definitieve aanvraag indienen

Als je een voorschot aanvraagt, ben je ook verplicht om voor 16 september 2020, 17uur een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren in te dienen. Het voorschot wordt verrekend met de definitieve subsidie. Wanneer je geen definitieve aanvraag indient, zal het voorschotbedrag worden teruggevorderd.

Kijk voor meer informatie op de site van RVO.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens