Binnen de gemeente Sluis is een Adviescommissie Recreatie & Toerisme ingesteld om te adviseren over het toeristisch-recreatief beleid.

De adviescommissie organiseert in samenwerking met de gemeente Sluis op 13 februari 2020 een bijeenkomst waarvoor wij jou graag uitnodigen. Het thema van deze bijeenkomst is: 'Waardevol Toerisme, hoe hou je dat vast?'.

Hoe kan worden gestuurd op een gebalanceerde groei van het inkomend en binnenlands toerisme, waarbij economie, samenleving en leefomgeving met elkaar in samenhang worden bekeken? De verwachting is dat het toerisme aan de Nederlandse kust tot 2030 met 56% zal toenemen (NBTC). Deze toenemende toeristische druk zal ook steeds vaker voor problemen en overlast zorgen. Dat is schadelijk voor de leefomgeving en de samenleving én op den duur ook nadelig voor de toeristische sector. Daarentegen is toerisme ook van grote meerwaarde voor onze regio.

Onderzoek heeft uitgewezen dat inwoners in de gemeente Sluis toerisme nu nog als positief ervaren, maar de lasten nemen wel toe. Hoe blijven we trots op onze regio en pakken we gezamenlijk de uitdagingen aan zodat toerisme waardevol blijft voor onze gemeente en haar inwoners en ondernemers?

Datum: Donderdag 13 februari 2020
Tijd: 14.00 - 17.30 uur, ontvangst vanaf 13.45 uur
Locatie: Mauritshof, Mauritsweg 5, 4515 LA IJzendijke

Programma
Dagvoorzitter Margot Tempelman, Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences, zal je tijdens de bijeenkomst meenemen door het programma:

13.45u Ontvangst
14.00u Welkom en opening door Frits Horvers, voorzitter Adviescommissie Recreatie & Toerisme
14.10u Herziening visiedocument gemeente Sluis door Peter Ploegaert, wethouder gemeente Sluis
14.25u Waardevol Toerisme, wat is dat? Van papier naar praktijk, van ondernemers voor ondernemers
14.45u Resultaten inwonersonderzoek 'draagvlak toerisme' door Harm IJben, Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences
15.15u Pauze
15.45u Interactief gedeelte 'dilemma's': wat is de juiste balans en hoe houden we dit vast? door dagvoorzitter Margot Tempelman, Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences
16.30u Afsluiting
17.00u Netwerkmoment met drinks & bites

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via deze link. Let wel, er kunnen zich maximaal 150 personen aanmelden voor deze bijeenkomst dus wees er snel bij.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens