De overlast van de vele straatdealers in Amsterdam neemt toe en komt in steeds meer gebieden voor. Ze zijn met honderden aanwezig, hebben lak aan de regels, bedreigen en intimideren bezoekers, bewoners, ondernemers en werknemers.

Eerder hebben we campagnemateriaal gedeeld om bij te dragen bezoekers te waarschuwen zich niet in te laten met straatdealers. Ondernemers in en rondom het centrum, maar ook alle hoteliers roepen we nogmaals op een bijdrage te leveren door te waarschuwen voor straatdealers.

Veel ondernemers hebben contact met bezoekers en hebben tijdig, vaak voordat men het gebied gaat bezoeken, mogelijkheden om hen te attenderen op de risico's. We vragen jullie hulp om een groot publiek te bereiken.

Campagnemateriaal

Onderstaande links zijn te gebruiken om via de eigen communicatiekanalen de gasten en toekomstige bezoekers te attenderen op de risico’s.
Instrueer ook personeel om bezoekers te attenderen op de risico’s van niet alleen gevaarlijke drugs, maar ook zakkenrollen, intimidatie en bedreigingen.

Animatie/short video straatdealers

Posterbestanden

Samen met de gemeente, politie en ondernemers werken we aan een totaalaanpak die er voor moet zorgen dat het steeds minder aantrekkelijk wordt om te dealen op straat. De gemeente zal de komende periode met enige regelmaat in de avonduren met lichtschermen een tekst tonen om bezoekers in het gebied te waarschuwen. De boodschap is o.a. Don’t buy drugs from these guys. Er worden ook speciale hosts ingezet. Daarnaast draait de campagne ook op sociale media: bezoekers van het Wallengebied hebben een bericht in het Engels, Duits, Frans en Spaans ontvangen om niet te kopen bij straatdealers. Die boodschap draait ook op displays in een aantal hotels in en om het Wallengebied.

Voor vragen of nadere info kun je contact opnemen met regiomanager: Eveline Doornhegge, e.doornhegge@khn.nl 06-51490709.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens