Op dinsdag 6 december heeft het bestuur van KHN Edam-Volendam haar bestuursvergadering gehouden. De belangrijkste punten uit dit overleg kun je onderstaand terugvinden.

Update KHN Edam-Volendam d.d. 6 december

KHN Edam-Volendam vergadert iedere eerste dinsdag van de maand. In de even maanden schuift de gemeente aan. Heb je punten die we mee kunnen nemen in de bestuursvergadering of richting de gemeente? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Notulen ledenvergadering 15 november

Op dinsdag 15 november hebben we een geslaagde algemene ledenvergadering georganiseerd bij Smit-Bokkum. Het was een goede vergadering met een prima opkomst afgesloten met een heerlijke lunch. Hoofd veiligheid van de gemeente Sander Schaepman gaf meer duidelijkheid over de aanpak en invulling van deze afdeling. De notulen van de vergadering kun je hier terugvinden.

Overleg burgemeester Sievers en wethouder Bootsman op 24 november

Kermis
KHN Edam – Volendam heeft een overleg gehad met burgemeester Lieke Sievers, wethouder Angelique Bootsman en Sander Schaepman. Een onderdeel wat aan de orde kwam was de opzet van de kermis 2023 en het vormen van een werkgroep. KHN heeft aangegeven graag mee te willen praten, maar geen initiatiefnemer te willen zijn van dit gesprek en heeft voorgesteld om voor Volendam vanuit de clusters een afvaardiging te vragen mee te doen. Er zijn meerdere belanghebbenden die hierin gehoord moeten worden. Het initiatief ligt hierin bij de gemeente, waarbij onze voorkeur ligt bij het aantrekken van een onafhankelijke gespreksleider. KHN Edam-Volendam heeft hierover een brief opgesteld.

Para-commercie en hun activiteiten
Een ander onderwerp dat ter sprake kwam is de para-commercie. In het verleden zijn handhavingsverzoeken ingediend richting de gemeente om te checken of verenigingen zich aan de bestaande regels houden en of hun vergunningen op peil zijn. De gemeente heeft aangegeven hier actie op te ondernemen. We zullen dit weer verder oppakken en kijken waar we duidelijkheid kunnen krijgen en of we kunnen samenwerken.

CHO systeem (Collectieve Horeca Ontzeggingen)
Er is naar elkaar uitgesproken dat dit systeem bijdraagt aan een veilige horeca met en gezellig uitgaansleven. Afgesproken is om ons gezamenlijk ten volle in te spannen om alle benodigde stukken voor het indienen van de vergunningaanvraag bij de Autoriteit Persoonsgegevens in te kunnen dienen. Wil je ook mee doen? Download hier het aanmeldformulier, scan die netjes en stuur deze naar regiomanager Ivo Berkhoff via i.berkhoff@khn.nl.

TOP

Onlangs is er overleg geweest met het Toeristisch en Ondernemers Platform. Er is inmiddels een cultuurmanager aangenomen en er is subsidie afgegeven, dus we zijn positief over de voortgang.

Einde corona-terrassen per 31-12-2022. Wil je toch vergroot terras? Vraag dan een vergunning aan.

Horecaondernemers die gebruik willen maken van een groter terras dienen hiervoor een vergunningaanvraag bij de gemeente in te dienen. Dat kan via deze link. Meer informatie kun je hier vinden.

Bijeenkomst met raadsleden

Om de nieuwe raadsleden op de hoogte te brengen wat er speelt in de horeca, wat er nodig is en om de banden aan te sterken, willen we een bijeenkomst organiseren. We leggen de vraag bij de griffie neer om te horen wat een goed moment hiervoor is. Als locatie hebben we de Knijp in Edam op het oog.

Like KHN Edam-Volendam op Facebook of volg ons via www.khn.nl/edam-volendam.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens