De coronacrisis blijft voor de horecasector ongekend heftig. Daarom blijft het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven om samen door deze crisis heen te komen.

De volgende onderwerpen zijn onder de aandacht gebracht en besproken:

  • Ondernemers geven aan meer financiële ondersteuning nodig te hebben en willen meer duidelijkheid gericht op ‘’wanneer open en willen de randvoorwaarden weten’’. Daarnaast wordt er veel meer eten bezorgd en afgehaald en daardoor is de omzet zeer gering. De vraag waar kan de gemeente ons in ondersteunen? Is dan ook door iedereen gesteld.
  • Wethouder Andre Schoon geeft aan dat er 2.000.000 euro ter beschikking is gesteld door Rijksoverheid voor de tijdelijke overbrugging voor zelfstandig ondernemers (TOZO) en op dit moment is er 800.000 euro uitgekeerd aan ondernemers.
  • Precariobelasting wordt dit jaar niet geheven en er komt nog een antwoord of reclamebelasting wel geheven wordt.
  • Vanuit Hoeksewaard is er een challenge gestart om telkens 3 personen uit te dagen om lokaal eten te bestellen en dit te posten op social media. De gemeente heeft dit omarmd en stelt voor om eventueel nog meer marketing in te willen zetten.
  • KHN brengt onder de aandacht dat erin andere gemeentes ook coronafondsen en/of noodfondsen zijn waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Wethouder Andre Schoon, is hiervan op de hoogte en zal nogmaals bespreken hoe het college hier nu naar kijkt?
  • OZB en Toeristenbelasting zijn voor komend jaar meegenomen in de begroting
  • Gemeente voegt daar nog aan toe dat als er andere kwesties spelen de gemeente altijd bereid is om in gesprek te gaan, want veel situaties vragen om maatwerk.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens