Op maandag 30 september jl. is er een bestuursvergadering geweest, graag informeert het bestuur je over de actuele en besproken zaken.

De volgende punten kwamen aan de orde:

  • Het rookruimteverbod. Deze week werd bekend dat de Hoge Raad per direct de rookruimtes in de horeca verbiedt. Het bestuur gaat met de gemeente hierover in gesprek. Hoe gaat de gemeente hiermee om? Het is onbegrijpelijk dat in overheidsgebouwen rookruimtes toegestaan blijven. Het rookruimteverbod komt als onderwerp op de agenda van het Rouleercafé van 14 oktober aanstaande.
  • De skybox (aanbod ’n Gouden Plak) is gereserveerd op woensdag 22 april. Dit uitje wordt gecombineerd met een Rouleercafé.
  • Het feit dat de podiumwagen van de gemeente is afgeschreven en gaat verdwijnen. Wat nu?
  • Volgend jaar wordt de reclamebelasting aangepast. Het is nu het moment om iets te wijzigen. Het wordt als oneerlijk ervaren dat kleine en grote bedrijven evenveel betalen. Daar zou iets aan gedaan moeten worden. Mogelijk via de OZB? De omzet, het bedrijfsoppervlak en de openingstijden zouden mee moeten wegen.

Je bent allemaal welkom om onze bestuursvergaderingen bij te wonen, om te luisteren, om mee te praten of om iets aan de orde te stellen.

De organisatiestructuur van KHN is in Friesland veranderd: Regio Friesland met 14 afdelingen is nu veranderd in 1 afdeling Friesland met een bestuur dat bestaat uit vertegenwoordigers uit de voormalige afdelingen. Deze gemeentevertegenwoordigers zijn de contactpersoon voor de leden in hun gemeente en het gemeentebestuur en het is uiteraard belangrijk dat zij weten wat er in de gemeente speelt.

Christel Koning is gemeentevertegenwoordiger voor Heerenveen. Zij wordt bijgestaan door Erik Roelevink, René van der Meulen en Anke Witteveen.

De eerstvolgende vergadering is op maandag 28 oktober a.s. om 9.30 uur in De Koningshof

Graag aanmelden bij Christel Koning (voorzitter KHN Heerenveen) info@dekoningshof.nl of Aly Meindertsma (regio manager KHN) a.meindertsma@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens