Limburg heeft zoervleisj en Brabant staat bekend om worstenbroodjes. Elke provincie heeft zijn eigen specialiteit die chefs kunnen gebruiken in hun keuken. Onze regionale gerechten vertellen een verhaal, maar luisteren we wel? Nederlanders zijn trots op hun poffertjes en drop, maar vergeten vaak de rijkdom van hun regionale keukens.
Daarom roept Albert chefs en foodies op om het beste gerecht per provincie te vinden. Wat is volgens jou het beste gerecht van Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg? Laat het ons weten! Stuur je reactie naar: info@dutch-cuisine.nl.
Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam werkt samen met Dutch Cuisine om onder andere het programma ‘Biodiversiteit op je Bord’ te stimuleren. We zien dit als een mooie kans om bij te dragen aan de bewustwording van meer duurzaamheid op het bord binnen de horeca. De komende periode nemen we ondernemers mee in hoe ze hier mee om kunnen gaan.
Wil je alvast meer weten? Kijk dan op de website van Dutch Cuisine - Een eetcultuur die uniek is (dutch-cuisine.nl)