Vanaf 1 januari geldt de nieuwe Omgevingswet. Om ondernemers en bedrijven actief te informeren over de veranderingen die deze wet met zich meebrengt, organiseert de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant in samenwerking met gemeenten voor de regio een webinar over de Omgevingswet.

Deze wet regelt alles voor de ruimte waarin we wonen, werken en verblijven. In de wet staan alle regels voor alles wat u buiten ziet, hoort en ruikt. De Omgevingswet geldt voor iedereen en brengt ook veranderingen mee voor u, als ondernemer of bedrijf.

  • Voortaan vraagt u vergunningen aan en doet u meldingen via de landelijke overheidspagina Omgevingsloket (www.Omgevingsloket.nl)
  • Er gelden andere milieuregels dan voorheen
  • Door de Wet kwaliteitsborging bouwen (Wkb) verandert de toets voor bouwtechnische eisen. In plaats van de gemeente gaat een onafhankelijke kwaliteitsborger dit doen.

Wilt u meer weten over deze veranderingen? Dan bent u van harte welkom bij één van de webinars over de Omgevingswet, bedoeld voor ondernemers en bedrijven. Deze webinars vinden plaats op dinsdag 6 en woensdag 21 februari 2024 en worden georganiseerd door de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant in samenwerking met West- Brabantse gemeenten.

U kunt zich aanmelden via https://www.omwb.nl/webinar-omgevingswet.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens