Grote kans dat je al gehoord hebt van de aankomende werkzaamheden aan de Michiel de Ruijtertunnel en de Piet Heintunnel van Amsterdam. Om deze werkzaamheden te kunnen doen, gaan allebei de tunnels tijdelijk dicht.

Wij beseffen dat dit voor hinder gaat zorgen. Daarom zetten wij alles op alles om de overlast te beperken. Bijvoorbeeld door de Michiel de Ruijtertunnel alleen ’s nachts af te sluiten. Ook staan wij open voor al je vragen of suggesties.

Michiel de Ruijtertunnel s nachts dicht vanwege werkzaamheden
Vanaf 30 november wordt gewerkt aan de Michiel de Ruijtertunnel achter het Centraal Station van Amsterdam. De tunnel is dan elke nacht tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten. Het verkeer zal dan worden omgeleid. Overdag is de tunnel open voor het verkeer. De werkzaamheden duren tot en met 31 augustus 2021. Het werk aan de tunnel bestaat uit het verhogen van de brandwerendheid van het beton, door hittewerende bekleding aan te brengen aan de binnenzijde van de tunnel. Ook worden camera’s vervangen en de besturing van de installaties aangepast.

Piet Heintunnel vanaf de zomer 2021 dicht vanwege renovatie
De Piet Heintunnel is na ruim 20 jaar toe aan renovatie. Daarnaast moet deze tunnel voldoen aan de nieuwe wetgeving. De werkzaamheden hiervoor starten in de zomer van 2021. Vanaf 25 juni 2021 is de tunnel een jaar dicht voor al het verkeer, behalve voor tram 26. We verwachten tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel verkeershinder, vooral op werkdagen in de spits. We bereiden de stad hierop voor en proberen de hinder voor weggebruikers, bezoekers aan de stad en het bedrijfsleven zo beperkt mogelijk te houden.

Aanpak Wegtunnels Amsterdam
De aanpassingen aan de Michiel de Ruijtertunnel en de renovatie van de Piet Heintunnel zijn onderdeel van het programma Aanpak Wegtunnels Amsterdam. Daarnaast renoveren we de komende jaren ook de Arenatunnel en vernieuwen we de verkeerscentrale. In 2025 zijn de tunnels en de verkeerscentrale helemaal klaar voor de toekomst: veilig te gebruiken, eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en het tevredenheidspanel
Voor meer informatie kun je terecht op www.amsterdam.nl/tunnels. Mocht de afsluiting voor jou leiden tot andere consequenties, of heb je vragen, laat dit dan weten via tunnels@amsterdam.nl. Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de tunnels? Meld je dan aan voor de online nieuwsbrief. Dat kan via de website www.amsterdam.nl/tunnels. Je kunt zich ook aanmelden voor het tevredenheidspanel via de link www.uwmeningtelt.nu/tunnels. We kunnen jouw suggesties en ideeën goed gebruiken. Jouw mening telt. Wat je er ook van vindt.

Enquête
Om inzicht te krijgen in de verkeersbewegingen die de horecaleveranciers teweeg brengen zal binnenkort een enquête verzonden worden aan een deel van de Amsterdamse horecaondernemers. We vragen je vriendelijk om hier aan mee te werken.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens