Informatieve werkgeverslunch met als thema: hoe statushouders tijdens hun verblijf op een asielzoekerscentrum op werkstage kunnen bij werkgevers.

Wanneer: Dinsdag 6 juni 2023
Tijd: 12.30 - 14.00 uur
Waar: Fries Museum, Wilhelminaplein 92 Leeuwarden

Waarom wordt er een informatieve lunch georganiseerd?

De Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wordt regelmatig benaderd door werkgevers die 'iets' willen met de statushouders die nog op een asielzoekerscentrum wonen. Vaak zijn ze al gekoppeld aan een gemeente en is deze groep aan het voor-inburgeren, maar is nog in afwachting van een woning. Op basis van de vraag koppelt het COA de statushouder aan de werkgever.

Het gaat hierbij met name om de groep 'kansrijke' statushouders waar de minister het de laatste tijd gericht over heeft: hoger opgeleid en vaak met goede beheersing van de Engelse taal.

Daarnaast gaat het ook om statushouders die via een werkervaringsplaats meer over een bepaald vakgebied kunnen/willen leren, met name in het verlengde van hun eigen werk in land van herkomst.

Omdat werkgevers meestal niet goed weten wat deze groep wel/niet kan en waar ze rekening mee moeten houden organiseren we een informatieve lunch om geïnteresseerde ondernemers hierover te informeren.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit online aanmeldformulier. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

20 juni: kennismaken met statushouder

Ben je na 6 juni nog steeds enthousiast en zie je kansen voor statushouders binnen je bedrijf? Meld je dan (op 6 juni) aan voor een kennismaking met statushouders op dinsdagmiddag 20 juni. De definitieve duur en invulling is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Tijdens deze vervolgafspraak kun je in gesprek gaan met statushouders om te kijken wat je voor elkaar kunt betekenen.

Het COA zorgt ervoor dat er statushouders aanwezig zijn die die aansluiten bij de wensen en achtergrond van de werkgevers, ze maken cv's aan voor deze statushouders en oefenen gesprekken.

Organisatie

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), gemeente Waadhoeke, gemeente Smallingerland en gemeente Leeuwarden.

Bekijk hier de flyer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens