'Hoe staat de horeca in Amstelveen ervoor?' Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken bezocht de drie horeca concentratiegebieden van Amstelveen; het Stadshart, de Amstelzijde en het Oude Dorp. Hij ging op bezoek om te horen hoe het gaat in een voor de horeca moeilijke periode en om te horen wat er leeft.

Tijdens de coronaperiode heeft de gemeente een aantal regelingen ontwikkeld en uitgevoerd om horecaondernemers te ondersteunen. Hieronder vallen de regeling Verduurzaming Terrasverwarming, de subsidies ter controle coronatoegangsbewijs, de anderhalve meter maatregelen subsidie en het gedoogbeleid terrasverruiming. Ook is er voor de zomers van 2021 en 2022 de campagne gelanceerd ‘Kom werken in de Amstelveense horeca’, om jongeren in de horeca aan het werk te krijgen.

Wethouder Elzakalai: 'Een groot aantal horecaondernemers heeft gebruik gemaakt van deze regelingen, van het door ons gefinancierde kennisprogramma Back on Track en het Stimuleringsfonds Lokale Economie. De horeca is belangrijk om onze stad levendig te houden en door deze regelingen helpen wij de horecaondernemers hun bedrijfsvoering te versterken.'

Bij het bezoek aan de horeca in het Stadshart werd in restaurant Zorgeloos gesproken over de verlevendiging van het Stadsplein, de stijgende energie- en personeelskosten, evenementen, de ondersteuning van de gemeente in de coronatijd en eventueel de blijvende mogelijkheid voor verruiming van de terrassen.

Met de horeca van het Oude Dorp werd onder meer gesproken over het aantrekkelijker maken van het Oude Dorp en over de verbinding met de Amsterdamseweg, waar bijvoorbeeld ook de Annakerk staat. Ook werd gesproken over het moeilijker vinden van personeel, energiekosten en de mogelijkheden voor duurzame energie.

De zes horecabedrijven aan de Amstelzijde vormen sinds begin dit jaar de enige horeca Bedrijfsinvesteringszone (BIZ) van Amstelveen. De BIZ Amstelzijde ontvangt een subsidie uit het Stimuleringsfonds, om het gebied te promoten en voor meer uitstraling van de terrassen. Het gesprek met de horecaondernemers van dit gebied aan de Amstel ging onder andere over het terrassenbeleid, de mogelijke vernieuwing van de terrassen, bereikbaarheid en veiligheid.

Heb je naast bovengenoemde punten ook nog andere punten die je bespreekbaar wilt maken met de gemeente? Meld het bij het bestuur via amstelland@khn.nl, dan nemen wij het mee in onze gesprekken!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens