KHN Amsterdam en haar partners in het uitgaansleven spreken zich uit voor een inclusieve - en tolerante stad. Zie onderstaand het gehele statement zoals ook gecommuniceerd door de Burgemeester.

Wij houden van Amsterdam, omdat we een tolerante en inclusieve stad zijn. Een stad waar veel mogelijk is en we trots kunnen zijn op ons culturele aanbod, het bruisende nachtleven en verscheidenheid aan evenementen.

Amsterdam, de Amsterdammers en bezoekers kennen veel verworvenheden. Misschien wel meer dan in andere steden, maar zeker ten opzichte van andere landen. Ook met betrekking tot het gebruik van drugs. Kom je hier in gezondheidsproblemen door drugsgebruik, dan word je geholpen. Dan word je niet overgedragen aan de politie.

Tegelijkertijd weten we ook dat er schaduwkanten zijn aan het gebruik van drugs. De criminaliteit en het daarmee gepaard gaande en toenemende geweld baren ons grote zorgen. Ook aan de invloed op onze kwetsbare jongeren en de belasting voor het milieu als gevolg van de productie van drugs, kunnen en willen we niet voorbijgaan.

Uitgangspunt is dat illegale drugs niet thuishoren op feesten. We hanteren in clubs en tijdens evenementen een zerotolerancebeleid: je mag niets mee nemen, we nemen drugs af als we iets aantreffen en je mag het evenement niet meer bezoeken. Daarnaast zetten we in op goede voorlichting en hulpverlening met betrekking tot drugsgebruik.

We vinden het belangrijk dat de individuele gebruiker zich bewust is van de schaduwkanten van het gebruik. Niet alleen voor je eigen gezondheid, de gezondheid van je vrienden en het imago van je club, maar ook met het oog op de criminaliteit, het milieu en onze mooie stad.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens