Deze nieuwsbrief staat grotendeels in het teken van de afsluiting en de gevolgen voor het verkeer. Verder een vooruitblik naar de werkzaamheden in de rest van dit jaar.

Vanaf 23 september a.s. is de Wilhelminabrug afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting duurt tot eind mei 2020. De Wilhelminabrug wordt volledig vervangen omdat de sluis breder wordt, wat een langere brug noodzakelijk maakt. Niet alleen de brugklep zelf wordt vervangen, maar ook het contractgewicht van de brug. Ook de brugkelder, waar de aandrijving van de brug zich bevindt, wordt aangepast. Dat betekent dat de mensen die in de buurt wonen en werken dat zullen merken! Tevens zullen je gasten flinke hinder ondervinden van de werkzaamheden. Lees hier de brief aan bewoners van Provincie Noord-Holland.

Tijdens de vernieuwing van de Wilhelminabrug gelden in het centrum voor voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtwagens andere routes. Op de twee bijgevoegde kaarten kun je zien wat die routes zijn. Eén kaart is voor de situatie op marktdagen, één voor niet-marktdagen. De routes staan ook op straat aangegeven. Vanwege de afsluiting van de brug zal het verkeer rekening moeten houden met een langere reistijd.

Na 4 maanden gaat naast de Wilhelminabrug ook de Beatrixbrug dicht voor alle verkeer, dit duurt weer 4 maanden. Fietsers en voetgangers krijgen dan via een ponton een tijdelijke oversteek tussen de Burcht en het Zaantheater. Tegen die tijd volgt uitgebreide informatie over de nieuwe verkeerssituatie.

Ondernemers die (omzet)schade lijden doen er verstandig aan om per direct de omzetten per dag bij te houden in een logboek. Vermeld daarbij ook welke speciale omstandigheden er waren. Onder bepaalde voorwaarden kom je wellicht in aanmerking voor een schadevergoeding. Dit zijn geen gemakkelijke procedures en het start nu bij het bijhouden van je bedrijfsomzetten en -omstandigheden. Lees hier meer over de regeling van de provincie omtrent nadeelcompensatie.

Hieronder de werkzaamheden op een rijtje.

PeriodeLocatieWerkzaamheden
26 augustus tot 27 september 2019WilhelminabrugHerstelwerkzaamheden aan brug
23 september t/m eind mei 2020Wilhelminabrug + bestaand sluishoofd zuid

- Verwijderen Wilhelminabrug
- Aanbrengen van tijdelijk geleidewerk
- PLaatsen van damwanden
- Slopen van de sluishoofden
- Sloop basculekelders
- Opbouw basculekelders

Augustus t/m hal fnovember 2019WestkadeOpbouw constructie westkade
Oktober t/m december 2019Bestaand sluishoofd noord en sluiswachtershuisjesVerwijderen oude sluishoofd, slopen oude sluiswachtershuisjes
Heden t/m oktober 2019OostkadeOpbouw constructievloer Oostkade
Half oktober 2019Nieuwe sluishoofdenNieuwe sluishoofden in gebruik
November t/m december 2019OostkadeAanbrengen damwanden Oostkade

Contactinformatie
Website: www.wilhelminasluiszaandam.nl
Aanmelden nieuwsbrief klik hier
Vragen/opmerkingen/klachten: vaartindezaan@noord-holland.nl

Klára Kesslerovak: kesslerovak@noord-holland.nl / 06-24441316 (iedere woensdag in de bouwkeet inloopmogelijkheid)

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens