Ben jij één van de 25 horeca- of recreatieondernemers in en om Enschede die meer wil weten over de prachtige stad en omgeving? En wil je jouw gasten een unieke ervaring meegeven? Dan is de cursus Gastheer/-vrouw van de Stad Enschede begin 2024 wat voor jou!

IVN Natuureducatie, Gastvrij Overijssel en de gemeente Enschede heeft het bestuur van KHN Enschede gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Enschede presenteert zich als groene stad voor inwoners en bezoekers. Deze cursus sluit optimaal aan op het groene DNA van de stad. En biedt inspiratie voor de ontwikkeling van nieuwe gastarrangementen, samen met andere ondernemers of individueel, gericht op de beleving van de natuur ‘om de hoek’ in de stad.

Cursus helpt ondernemers en Enschede op te bloeien als toeristische bestemming

Het programma zorgt ervoor dat ondernemers ondergedompeld worden in de ontstaansgeschiedenis en cultuurhistorie van Enschede, bijzondere flora en fauna en tips om het eigen terrein te vergroenen. “Geweldig om te zien dat ondernemers zo graag de informatie in zich opnemen en er echt zelf mee aan de slag gaan.” aldus trainer Lilian Dieben van IVN Natuureducatie.

Ook toeristische en recreatieve ontwikkelingen komen aan bod. Met de cursus bouwen de ondernemers een netwerk op en gaan aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf hun eigen voordeur. Met elkaar bouwen de ondernemers hun kennis en netwerk uit en helpen Enschede bloeien als toeristische bestemming.

Enthousiaste ondernemers

“De ondernemers die meedoen, zijn tijdens en achteraf altijd heel enthousiast. Ze hebben veel geleerd, maar ook veel ervaren. Door te ervaren kunnen ze later zelf ook het verhaal van het gebied doorvertellen.” aldus trainer Lilian Dieben van IVN Natuureducatie. Gastvrouw Simone Koggel - Erve Vechtdal - Koe Safari heeft meegedaan aan de cursus in het Vechtdal. Ook zij is enorm enthousiast over de cursus. “Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!”

Kosten

Namens IVN Natuureducatie, Gastvrij Overijssel en de gemeente Enschede bieden we ondernemers in de horeca en recreatie tegen een sterk gereduceerd tarief een op maat gemaakt programma aan. Deelname kost eenmalig slechts € 100,- (normaal € 1.000,-). Je wordt ondergedompeld in de cultuur- en stadshistorie van Enschede, bijzondere flora & fauna en toeristische en recreatieve ontwikkelingen. Je ontvangt praktische tips hoe je natuur & cultuur beleefbaar kunt maken binnen jouw onderneming.

De cursus bestaat uit 4 middagen (6 en 13 februari + 12 en 19 maart 2024) en een terugkomdag (5 november 2024). Na de cursus heb je een netwerk opgebouwd en geleerd hoe je aan de slag kunt met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben.

Nieuwsgierig geworden?

Lees hier meer over deze cursus. Hier kun je je ook rechtstreeks aanmelden. We hopen op je deelname maar het aantal plaatsen is beperkt dus wacht bij interesse niet te lang met inschrijven!

Vragen

Bij vragen kun je het beste even rechtstreeks contact opnemen met cursuscoördinator Lilian Dieben van het IVN, bereikbaar via e: l.dieben@ivn.nl of m: 06 57 44 67 50.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens