Onder andere is gesproken over de procedures voor het aanvragen van tewerkstellingsvergunningen (TWV) en verblijfsvergunningen (VTTV)

Tijdens een zeer productieve meeting op 23 april 2024 tussen het bestuur van KHN-afdeling Curaçao, I for all Consultancy I for all Curacao en afgevaardigden van het Ministerie van Justitie zijn belangrijke onderwerpen besproken met betrekking tot de horeca op Curaçao.

Onder andere is gesproken over de procedures voor het aanvragen van tewerkstellingsvergunningen (TWV) en verblijfsvergunningen (VTTV), waarbij gekeken is naar mogelijke verbeteringen om dit proces efficiënter te maken voor leden van KHN Curaçao.

Ook is er aandacht besteed aan de kosten die gepaard gaan met het verkrijgen van deze vergunningen en er is gezocht naar alternatieven om deze kosten voor de horecaondernemers te reduceren en het personeelsverloop te minimaliseren.

De afspraak is gemaakt dat naast de reeds geldende spoedprocedure voor tewerkstellingsvergunningen via SOAW, ook de Toelatingsorganisatie de spoedprocedure zal toepassen voor behandeling en afgifte van een verblijfsvergunning voor KHN-leden, met inachtneming dat er aan de wettelijke bepalingen en de reeds geldende voorwaarden blijft worden voldaan.

Met de huidige en toekomstige bouw van vele hotels en andere high end accommodaties, zal er ook een grote expansie komen van de horecasector en daar moet nu al op worden geanticipeerd. Daarom was dit overleg een zeer goede stap naar een nog betere en efficiëntere samenwerking door middel van een open communicatie met het gezamenlijke doel de horecaondernemers en hun personeel de juiste en adequate service te bieden en de horecasector op Curaçao naar een hoger level te brengen en te houden, zonder dat hierbij de wet en de regels worden overtreden.

📸 Jennyfer Suares (Ministerie van Justitie) , Ulrich de Windt (KHN Curaçao), Inki Brouwers (I for all Consultancy) , Gerold Daantje (Ministerie van Justitie), Marieke van Hamond (Voorzitter KHN Curaçao), Rene Eisden (Ministerie van Justitie).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens