Op dinsdag 11 juli jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad bij Van Beinum.

Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg kun je onderstaand terugvinden.

16 oktober bijeenkomst Duurzaamheid
Op maandag 16 oktober in de middag organiseren we in samenwerking met de gemeente een bijeenkomst over Duurzaamheid. Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende onderwerpen aan de orde komen die voor de horeca interessant zijn, zoals de plannen voor het creƫren van een goederen hub, subsidiemogelijkheden en het bedrijf Klimaatroute, dat praktische adviezen geeft over besparingen in energie in de horeca. Zodra de invulling van de bijeenkomst duidelijk is, laten we het weten. Uiteraard sluiten we af met een gezellige borrel om bij te praten.

Duidelijkheid terrassenbeleid

Het blijkt een uitdaging om de juiste regels rond het terrassenbeleid op tafel te krijgen. Omdat er geen vast aanspreekpunt is hebben we al verschillende personen hierop aangesproken bij gemeente Haarlem, maar er komt geen duidelijk antwoord. We blijven hierop actie ondernemen.


Actieprogramma Veilig Uitgaan
Zoals eerder aangegeven zijn staan we nog niet achter het concept actieprogramma Veilig Uitgaan dat nu is opgesteld. We zullen het huidige programma naast het nieuwe programma leggen om te kijken welke verschillen er precies zijn en welke veranderingen er wel en niet nodig zijn.

Hoteloverleg Haarlem
Na de zomer heeft een delegatie van de hoteliers een afspraak voor gesprek met wethouder Berkhout over de toeristenbelasting vanaf 2025. De hotels zijn van mening dat de hoogte van de toeristenbelasting een weloverwogen beslissing moet zijn. Daarnaast zou de wildgroei aan alternatieve overnachtingsmogelijkheden aan banden gelegd moeten worden.

Dinsdag 19 september borrel bij PlekK

Op 19 september organiseert Restaurant de PlekK aan de Wagenweg in Haarlem een borrel waar alle horecaondernemers van Haarlem voor zijn uitgenodigd. Doel is om meer met elkaar in contact te komen en kennis, uitdagingen en tips te delen. Zet 19 september vanaf 17.00 uur in je agenda!

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 12 september om 09.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.