Een groot deel van de horeca is vanaf half oktober gesloten. Een deel zelfs al vanaf 15 maart! Dat heeft lang genoeg geduurd en dat wij als sector op een verantwoorde manier open kunnen, dat is nu wel duidelijk!

Graag willen wij jullie informeren over onderstaande actie. In de pers wordt landelijk gesproken over het besluit dat de horeca dinsdag open gaat. Dat is echter niet de bedoeling! Het is de bedoeling dat alle horecaondernemers hun terrassen buiten opzetten (zonder gasten, dus afgesloten) om hiermee te laten zien dat wij als horeca op een verantwoorde en corona-proof manier gasten kunnen en willen ontvangen. En dat dat veel beter is in de strijd tegen Corona, dan mensen massaal in een park te laten mét drank en zónder regulering. Wij hopen dat deze actie gaat bijdragen aan het creëren van meer begrip voor onze sector. Juist dat begrip en die empathie hebben we nodig om de publieke opinie te blijven beïnvloeden.

We willen de informatie over deze actie graag met jullie delen. Voel je vooral vrij om wel of niet om aan de onderstaande actie deel te nemen. Doe je mee, doe dit dan wel met beleid.

Whatsapp groep

Daarnaast hebben wij nog een andere vraag aan jullie … wij willen graag per gemeente (Mook-Middelaar, Gennep en Bergen) een groepsapp met de KHN leden aanmaken om snel met jullie te kunnen communiceren. Wil jij graag in deze groep ? Stuur dan even een mailtje naar maasenniers@khn.nl met je 06-nummer, naam en gemeente en dan komt het allemaal in orde.

Actie! We zetten onze terrassen buiten

Wanneer?
Dinsdag 2 maart aanstaande.

Hoe?
We stallen ons terras uit zoals je altijd doet. Alles volgens de geldende voorschriften. Nederland moet massaal zien hoe ridicuul een nog langere sluiting van de terrassen is. De binnenstad moet vol staan met onze mooi aangeklede terrassen!

Maar.... we zetten ons terras af met rood-wit lint. Plak deze posters op je tafels en op je zaak en vermeld: 'verboden plaats te nemen op het terras'.

Vervolgens kun je bijvoorbeeld je gasten en/of vrienden uitnodigen om massaal af te halen bij je zaak, of te bestellen om te laten bezorgen op een plekje in de stad, het liefst in de buurt van je gesloten terras. Uiteraard op een veilige plek, mensen zitten dus naast onze veilige terrassen.

Wat willen we laten zien?

  • Genoeg is genoeg.
  • Parken zitten vol, terrassen zijn leeg!
  • Op het terras is het veiliger met alle maatregelen die wij reeds hebben. De overheid kan ons veel beter gebruiken!
  • Kom op voor je personeel! Ze staan te popelen om weer aan het werk te kunnen. Hun vak uitoefenen, perspectief bieden. Ook hun mentale gezondheid is belangrijk.
  • De protocollen van KHN liggen al maanden klaar waar het kabinet niks mee doet. Maar houden wij het nog wel maanden vol?

Laat op deze (legale) manier zien dat het wél kan.

We hebben begrip voor de moeilijkheden waar het kabinet voor staat. Het presenteren van de rekening aan een beperkt aantal sectoren moet echter stoppen. Kijk naar wat er wél kan!

Niet open? Dan 100% compensatie.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens