Vind jij ook belangrijk en leuk om een gezond kindermenu op de kaart te zetten die door kinderen zelf is bedacht en kinderen enthousiast maken over werken in de horeca? Doe dan mee, deelname is heel simpel!

Met het Kindermenu 2.0 willen we samen met gemeenten, restaurants en scholen, gezonde, regionale én lekkere gerechten voor kinderen op menukaarten zetten. We zijn hiervoor op zoek naar restaurants die mee willen doen.

“Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast deze kinderen zijn. Vorige week zijn we al bij de boer geweest, hebben ze geleerd zelf yoghurt te maken. En nu dus met elkaar koken.” Chef-kok Eelke Duursma, restaurant De Pleats.

Wat houdt meedoen in? Meedoen met dit project betekent vooral je kennis en passie overbrengen op de volgende generatie en kinderen enthousiast maken over werken in de horeca. De ervaring leert ons dat kinderen ontzettend enthousiast en leergierig zijn. We verwachten van de restaurants vooral een tijdsinvestering, voor bijvoorbeeld het geven van een gastles, het beoordelen van de recepten en het bieden van een kookworkshop voor de groep of klas die wint. Bekijk hier de flyer.

Ben je benieuwd en wil je meer weten over het Kindermenu 2.0? Kijk dan op de website Kindermenu 2.0 Kindermenu 2.0 | Jong Leren Eten.
Als je geïnteresseerd ben om deel te nemen, meld je dan aan bij nuchterovergewicht@ggdfryslan.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens