De Haltestraat wordt voortaan elk jaar in de zomerperiode tussen 17.00 uur en 02.00 uur een voetgangersgebied. Winkels, horeca en woningen kunnen alleen lopend bereikt worden. Fietsers moeten afstappen. In de Haltestraat worden een aantal voetgangerszone-borden geplaatst om dit duidelijk te maken.

Zomerperiode

De zomerperiode is tijdens de Nederlandse zomervakanties (voor alle regio’s), met een uitloop van 2 weken ervoor en 2 weken erna. Voor 2024 houdt dit in dat de Haltestraat ’s avonds afgesloten zal zijn van vrijdag 28 juni 2024 tot en met zondag 8 september 2024.

Beweegbare palen

De gemeente is van plan op 2 plekken beweegbare palen in het wegdek te plaatsen om de Haltestraat af te sluiten. De palen komen aan het begin van de Haltestraat en aan de Pakveldstraat. We hopen deze palen in juli 2024 te kunnen plaatsen, maar we zijn hiervoor zijn afhankelijk van de aansluiting op het stroomnet. Dit moet uitgevoerd worden door Liander, die ons op dit moment nog geen datum hiervoor heeft doorgegeven. Totdat de beweegbare palen zijn geplaatst, wordt de Haltestraat op dezelfde manier als vorige jaren afgesloten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verplaatsbaar hekwerk bij de toegangswegen en worden stewards ingezet.

Regels

Belangrijke regels zijn dat terrassen tijdens de afsluiting niet op straat, parkeervakken of voor de zijstraten geplaatst mogen worden. Doorgang voor nood- en hulpdiensten moet namelijk mogelijk blijven en taxi’s mogen in de avonduren stapvoets door de Haltestraat rijden om horecabezoekers op te halen.

Overdag, als de straat gewoon ‘open’ is, moet de stoep goed begaanbaar blijven voor het winkelende publiek. Ook voor mindervaliden en personen met kinderwagens. Daarom moet op de stoep altijd 1,20 meter vrije ruimte beschikbaar zijn. Alle informatie en een overzicht van de regels kunt u ook lezen in de brief die is verstuurd aan bewoners en ondernemers in en rond de Haltestraat en op het Ondernemersplatform Zandvoort

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens