Beleidsadviseur (32-40 uur)

Ben jij analytisch en volg jij de politieke beleidsontwikkelingen op de voet? Begrijp jij de complexiteit maar kan jij dit omzetten in advies naar onze Directie en Landelijk Bestuur? Dan kan jij ons team versterken!

Als beleidsadviseur ben je een belangrijke adviseur voor directie en Landelijk Bestuur en verantwoordelijk voor de beleidsvorming en -uitvoering op de onderwerpen die voor onze leden en de sector belangrijk zijn. Je werkt op landelijk niveau met veel externe stakeholders, en zorgt tegelijkertijd voor de verbinding met ons team van regiomanagers en de afdeling Marketing en Communicatie.

Wat ga je doen?

Je analyseert hoe ontwikkelingen op het gebied van eerlijk speelveld, platformeconomie en alcoholbeleid in en buiten de horeca opkomen en de horeca beïnvloeden. Je monitort de politieke en beleidsontwikkelingen in Den Haag en Brussel op deze ontwikkelingen. Je weet kansen te creëren om de horecabelangen op het juiste moment in te brengen in het beleidsproces. En tegelijkertijd weet je vaak ingewikkelde regels te vertalen in duidelijke taal richting onze leden. Je bent sterk in het opbouwen en onderhouden van (politieke) netwerken, resultaatgericht en gewend om snel te schakelen. Je bent proactief en weet goed de hoofd- van bijzaken te scheiden. Je vertegenwoordigt Koninklijke Horeca Nederland bij stakeholdersbijeenkomsten binnen VNO-NCW/MKB-NL, bij ministeries en in de Tweede Kamer. Werken aan projecten, is geen hoofdtaak, hoort er soms bij. Je moet dus zelf ook af en toe de handen uit de mouwen steken.

Je bent onderdeel van het team Belangenbehartiging; een compact en dynamisch team dat zich met name bezighoudt met de beleidsvorming binnen KHN en de lobby richting Den Haag. Binnen KHN werken we hybride, dus zowel vanuit ons flexkantoor in Woerden als vanuit huis

Wat vragen wij?

  • minimaal een hbo/wo werk- en denkniveau
  • 3-5 jaar relevante werkervaring, dus bekend met het reilen en zeilen in politiek Den Haag
  • Affiniteit met ondernemerschap in het algemeen en de gastvrijheidsbranche in het bijzonder
  • Sterk gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen binnen een belangenvereniging
  • Een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken
  • Je kunt een boodschap overbrengen op politici én horecaondernemers. Je bent dus sociaal en communicatief vaardig, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Wat bieden wij?

Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie in een prettige hybride werkomgeving met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. KHN is een dynamische organisatie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Je krijgt kansen om jezelf te ontwikkelen: je bepaalt je eigen route. Zo kun jij persoonlijk groeien terwijl je het verschil maakt voor onze leden. Lees hier meer informatie over KHN.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie / opdracht kun je bellen met Hans Kant, Hoofd Belangenbehartiging via 06 51987022. Je kunt reageren door een korte motivatie en cv te mailen naar j.vankleef@khn.nl. Je hoort dan snel van ons!

Over KHN

KHN (Koninklijke Horeca Nederland) is dé branchevereniging voor de horeca. In Nederland vertegenwoordigen wij zo’n 19.000 horecabedrijven met ruim een kwart miljoen medewerkers.

Samen met 244 afdelingsbesturen maakt KHN zich sterk voor een professionele en vooral toekomstbestendige horeca. Onze leden helpen wij op een persoonlijke en relevante wijze. Wij leveren services als belangenbehartiging (van landelijk tot op lokaal niveau), persoonlijk advies, financiële voordelen voor een beter rendement (KHN Inkoop) en inspiratie via andere ondernemers. Ook leveren wij betaalde diensten op maat (zoals KHN Rekenwerk).

Over de medewerkers bij KHN

De medewerkers van KHN zijn trots om dagelijks voor de horeca in Nederland te mogen werken, vooral nu! Die trots komt voort uit onze kernwaarden; KHN-medewerkers zetten zich in voor de beste gastvrijheid, verbinden ondernemers met elkaar, zijn ondernemend voor de horeca en streven naar het beste resultaat voor de horeca. Ons gezamenlijk doel: horecaondernemers een inspirerende omgeving laten bieden waar gasten unieke ervaringen en waardevolle momenten beleven. Werken bij KHN betekent werken voor de mooiste branche van Nederland!

KHN geeft de horeca power!

Meer vacatures

Meer vacatures

Werken bij KHN