Over de Ledenraad

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland is het hoogste besluitvormend orgaan binnen onze horeca vereniging en stelt het beleid op hoofdlijnen vast.

De Ledenraad is het hoogste orgaan binnen de vereniging, en de vertegenwoordiger van alle leden van KHN. Dit houdt in dat dit orgaan ook een goede afspiegeling moet vormen van de diverse horecabedrijfstypes binnen de vereniging. In de Ledenraad werd al geruime tijd gesproken over de eigen rol binnen de vereniging. Een belangrijke vraag daarbij was: hoe kan de Ledenraad een sterkere verankering binnen de vereniging krijgen?

In de nieuwe Ledenraad worden 15 van de 16 leden door de regio’s benoemd. De regio’s zijn verdeeld in drie clusters. Cluster A (Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel), Cluster B (Utrecht, Limburg, Brabant en Gelderland) en Cluster C (Noord-Holland, Zuid-Holland en Amsterdam).

De vier grootste afdelingen binnen KHN benoemen het 16e lid. De regio’s bepalen zelf hoe zij willen werven, maar in principe staat het lidmaatschap van de Ledenraad open voor ALLE leden, dus ook leden die nu niet in een afdelings- of regiobestuur zitten. 12 Ledenraadsleden vertegenwoordigen naast hun eigen regio’s ook een specifiek bedrijfstype (doelgroep). Zij zullen hun best doen om bijvoorbeeld via social media, polls enz. met de bedrijven uit hun doelgroep tot een informatie-uitwisseling te komen zodat ook de belangen van deze bedrijven gehoord worden in de Ledenraad.

  Word nu lid van KHN en profiteer direct!

  Als KHN-lid profiteer je van een sterke lobby, ondersteuning, advies én veel financiële voordelen voor jouw horeca onderneming. Samen staan we sterker.

  Word nu lid van KHN
  KHN Nicolette Bosschieter Ledenraad website 1160x580px5

  Nicolette Bosschieter

  Regio Amsterdam
  Doelgroepspecialisatie G4 (grote steden)
  email: LR-G4@khn.nl

  Wat in mijn ogen altijd op de agenda zou moeten staan in de Ledenraad, is hoe we de horeca weer de leuke branche maken waar je gewoon wílt werken, tijdens maar ook ná je studie. Het is een mooi vak, met ontzettend veel opleidingen, kansen en uitdagingen.

  KHN Ruud Lozeman Ledenraad website 1160x580px4

  Ruud Lozeman

  Regio Drenthe
  Clustervertegenvoordiger cluster A
  email: LR-Vertegenwoordiger-clusterA@khn.nl

  Wat naar mijn idee op de agenda van de Ledenraad moet staan, zijn de zaken die álle KHN-leden aangaan: zaken als ontwikkeling van de branche in zijn algemeen, toekomst, personeel, ontwikkeling en maatschappelijke zaken. En tot slot het imago van de horeca en het maatschappelijke draagvlak van het verenigingsbeleid.

  Jan Akkermans 2

  Jan Akkermans

  Regio Groningen
  Doelgroepspecialisatie Hotels
  email: LR-hotels@khn.nl

  Tekst volgt later.

  KHN Jasper Roord Ledenraad website 1160x580px3

  Jasper Roord

  Regio Noord-Holland
  Doelgroepspecialisatie Kustrecreatie
  email: LR-kustrecreatie@khn.nl

  Als ledenraadslid vertegenwoordig ik de horecabedrijven in de kustrecreatie. Dit valt mooi samen met mijn functie als voorzitter van de Nederlandse Kust Vereniging, waarmee we opkomen voor de belangen van ongeveer 330 strandpaviljoenouders.

  KHN Gijs Schapendonk Ledenraad website 1160x580px11

  Gijs Schapendonk

  Regio Limburg
  Voorzitter Ledenraad
  email: LR-voorzitter@khn.nl

  Voor mij hoort communicatie als belangrijkste onderwerp op de agenda van de Ledenraad. Mijn eigen ervaring is dat de vereniging op lokaal niveau vaak niet of nauwelijks aansluiting vindt bij het landelijke verhaal. Deze aansluiting moeten we in mijn ogen van bovenuit proberen te creëren.

  KHN Ledenraad Dennis Boom Ledenraad website 1160x580px

  Dennis Boom

  Regio Zuid-Holland Zuid
  Doelgroepspecialisatie Franchisenemers
  email: LR-franchisenemers@khn.nl

  In mijn specifieke kennisgebied vind ik de verhouding franchisenemer/-gever belangrijk. Het speelveld moet gelijk zijn en we moeten voorkomen dat er een disbalans ontstaat tussen beiden belangen.

  KHN Kor van der Meulen LR Ledenraad website 1160x580px6

  Kor van der Meulen

  Regio Friesland
  Doelgroepspecialisatie Restaurants
  email: LR-restaurants@khn.nl

  Wat ik belangrijk vind om te bespreken binnen de Ledenraad, is hoe we de communicatie binnen de vereniging kunnen verbeteren door niet méér, maar beter te communiceren.

  Rien Mol

  Rien Mol

  Regio Overijssel
  Doelgroepspecialisatie Cafés
  email: LR-cafés@khn.nl

  Als Ledenraadslid zie ik het als mijn taak om de uitdagingen en kansen in de horecabranche onder de aandacht te brengen. Ik geloof dat samenwerking en dialoog essentieel zijn om de horeca te versterken en te laten floreren.

  Daarnaast vind ik het belangrijk om onze leden te blijven binden en boeien aan KHN. Als Ledenraadslid hoop ik kennis en ervaring te kunnen delen, elkaar kunnen inspireren en gezamenlijk kunnen werken aan een sterke en succesvolle horecabranche. Dit kan alleen door goed contact te hebben met de leden van KHN.

  KHN Ledenraad Kitty Verspagen website 1160x580px

  Kitty Verspagen

  Regio Limburg
  Clustervertegenvoordiger cluster B
  email: LR-Vertegenwoordiger-clusterB@khn.nl

  Ik draag graag bij aan het verbinden van de lagen: leden, lokale besturen en regionale besturen. Met extra focus voor verbindingen in Utrecht, Gelderland, Brabant en Limburg. Het collectief maakt ons sterk. Ik denk dat de kwaliteit van communicatie aandacht vraagt. Samen komen we verder!

  Diane Hilferink

  Diane Hilferink

  Regio Gelderland
  Doelgroepspecialisatie Toerisme en Vrije Tijd
  email: LR-toerismeenvt@khn.nl

  Voor mij staat de samenwerking tussen de vrijetijdssector en de horeca in het toeristisch werkveld centraal. Ik ben van mening dat de verbinding van deze sectoren zal zorgen voor een sterkere landelijke positie.

  KHN Pim Bijleveld Ledenraad website 1160x580px

  Pim Bijleveld

  Regio Brabant
  Doelgroepspecialisatie Fast and casual
  email: LR-fastcasual@khn.nl

  Voor mij zijn belangrijke issues: loon-, pensioen- en belastingontwikkelingen, energie, milieu en verduurzaming, prijsontwikkelingen, zelfreflectie van de vereniging en effectiever lobbyen. Waarom? Omdat er veel aan de hand is in de wereld – en met name de onze. We moeten kijken hoe we hier minder slecht én liever zo goed mogelijk uit kunnen komen.

  KHN Sander Hendrix Ledenraad website 1160x580px7

  Sander Hendrix

  Regio Gelderland
  Doelgroepspecialisatie Luxe bedrijven
  email: LR-luxebedrijven@khn.nl

  Misschien wel het belangrijkste item voor mij is het imago van onze branche. De afgelopen jaren is deze op vele vlakken verbeterd, maar hier is nog veel werk te doen. Daarnaast is mijn standpunt dat er op scholingsniveau nog een hoop moet gebeuren in onze branche. Service moet weer een beroep worden, net zoals in de landen om ons heen.

  Geert te Velde

  Geert te Velde

  Regio Drenthe
  Doelgroepspecialisatie Nightlife
  email: LR-nightlife@khn.nl

  Tekst volgt later.

  KHN Rob Hemmes Ledenraad website 1160x580px10

  Rob Hemmes

  Regio Amsterdam
  Clustervertegenvoordiger cluster C
  email: LR-Vertegenwoordiger-clusterC@khn.nl

  Na een roerige periode tijdens de coronajaren wil ik me nu gaan focussen op de aantrekkelijkheid van onze prachtige branche. Onderwijs is een voor de hand liggend onderwerp, maar ook de concurrentie aangaan met andere branches die de afgelopen jaren veel van onze collega’s hebben weten aan te trekken. Nieuwe innovaties, inclusiviteit en diversiteit zijn onderwerpen die ik ook graag meeneem.

  KHN Hans van der Linde Ledenraad website 1160x580px9

  Hans van der Linde

  Regio Zuid-Holland Noord
  Doelgroepspecialisatie Partycatering
  email: LR-partycatering@khn.nl

  De onderwerpen die wat mij betreft op de agenda van de Ledenraad moeten staan, zijn foodtrends en -ontwikkelingen (diëten, robotisering, verduurzaming, invloed van de overheid en Europese doelstellingen).

  KHN Rob Baltus Ledenraad website 1160x580px13

  Rob Baltus

  Regio Noord-Holland
  Doelgroepspecialisatie Zaalbedrijven/
  evenementen/ banqueting
  email: LR-zaalbedrijven-evenementen-banqueting@khn.nl

  Hoog op de agenda van de Ledenraad staan een eerlijk speelveld en een vitale horecaomgeving. Hierdoor blijft het voor ondernemers mogelijk om ook de komende jaren een financieel gezonde onderneming te exploiteren.