Jouw medewerker is ziek en gaat op vakantie. Mag je dan vakantiedagen rekenen? En hoe moet je dit afstemmen? KHN geeft antwoord.

Kort gezegd: Ja, dat mag. Sinds 1 januari 2012 is het opbouwen van vakantiedagen gekoppeld aan het recht op loon.

Medewerkers bouwen over de hele periode dat zij ziek zijn vakantiedagen op. Maar daar staat tegenover dat wanneer een zieke medewerker op vakantie gaat, hij ook vakantiedagen opneemt.

Rechten en plichten

KHN adviseert om de zieke medewerker er direct op te wijzen dat hij recht heeft om tijdens zijn ziekteverlof vakantie op te nemen en dat die dagen dan in mindering worden gebracht op zijn vakantietegoed. Opgenomen vakantiedagen tijdens ziekte betaal je tegen 100 procent van het loon uit.

Voorkom misverstanden

Als de medewerker al een vakantieaanvraag heeft gedaan voor hij ziek werd, vraag dan of die vakantie nog doorgaat. Zorg er in ieder geval voor dat wanneer de medewerker aangeeft dat hij op vakantie wil gaan, dat je vooraf met hem hebt afgestemd dat hij dan die vakantiedagen moet inleveren. Zo voorkom je misverstanden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail naar KHN Advies of bel naar 0348 48 94 89 (tussen 08.30 en 17.00 uur).

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens