Inspiratiebox goed werkgeverschap, arbeidsmarkt en onderwijs

Veel horecaondernemers zijn bezig met de vraag: hoe zorg ik dat ik nu, maar ook in de toekomst voldoende, goed opgeleide medewerkers voor mijn bedrijf kan vinden? In de inspiratiebox op deze pagina geeft KHN u tips en tools.

De arbeidsmarkt is krap. En door de sterke economie en het groeiende consumentenvertrouwen hebben we in onze branche de komende tijd nog veel meer mensen nodig. Met een jaarlijkse uitstroom uit het beroepsonderwijs van 10.000 jongeren, lossen we dat probleem niet op. Als horecaondernemer zult u creatief moeten zijn: door medewerkers goede arbeidsvoorwaarden te bieden.

Niet alleen in geld, maar veel meer om zaken als een dag vrij in het weekend, mee mogen denken in uw bedrijf, perspectief en ontwikkelingsmogelijkheden, eigen verantwoordelijkheid en natuurlijk: een fijne en veilige werkomgeving. Maar ook: kijken hoe u medewerkers langer kunt vasthouden, een aantrekkelijk leerbedrijf zijn of nieuwe doelgroepen aanboren. Bij dat laatste kunt u denken aan (iets) oudere werknemers, statushouders of aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Uiteraard maakt iedere ondernemer daarin zijn eigen keuzes. Ieder bedrijf is immers anders. Met deze inspiratiebox willen u graag ondersteunen en inspireren bij het maken van die keuzes. Hier vindt u informatie, tips en goede voorbeelden. Mist u informatie, laat ons dat dan weten. Want met uw goede voorbeeld kunt u anderen misschien ook weer inspireren!