Inspiratiebox medewerkers werven en behouden

Veel horecaondernemers zijn bezig met de vraag: hoe zorg ik dat ik nu, maar ook in de toekomst voldoende, goed opgeleide medewerkers voor mijn bedrijf kan vinden? In de inspiratiebox op deze pagina geeft KHN u tips en tools.

De arbeidsmarkt is krap. En door de sterke economie en het groeiende consumentenvertrouwen hebben we in onze branche de komende tijd nog veel meer mensen nodig. Met een jaarlijkse uitstroom uit het beroepsonderwijs van 10.000 jongeren, lossen we dat probleem niet op. Het is belangrijk dat u als horecaondernemer de basis op orde heeft en verder zult u creatief moeten zijn in het werven en behouden van personeel.

Met deze inspiratiebox willen u graag ondersteunen en inspireren. Hier vindt u informatie, tips en goede voorbeelden. Mist u informatie, laat ons dat dan weten. Want met uw goede voorbeeld kunt u anderen misschien ook weer inspireren!

Onderwijs en trainingen

Ondernemen_SP8A6625

Innovatie

Cursussen_H0A6708_816x272

Nieuwe technieken en technologieën hebben invloed op het werken in de horeca. Denk bijvoorbeeld aan een robot receptionist die perfect meerdere talen spreekt. Ter inspiratie voor uw eigen horecazaak delen wij graag onderstaande voorbeelden met u.

Onderzoek en Cijfers

onderzoek-en-cijfers-header-visual

Basis op orde

Medewerkster cover cao horeca 2018-2019