Door alle stijgende kosten staat jouw ondernemersmarge onder druk. En hoewel de prijzen echt verhoogd moeten worden om rendabel te exploiteren, is het voor veel ondernemers niet haalbaar alle kosten door te rekenen. We bieden diverse tools, voorlichting en advies om jou en jouw horecabedrijf op financieel vlak te helpen.

1. Advisering

Gratis bedrijfseconomisch adviesgesprek voor jouw zaak

KHN | Financieel advies voor jouw horecazaak
Kun jij wel wat advies gebruiken over de financiële situatie van je horecabedrijf? Of overweeg je een horecazaak te openen en heb je hulp nodig bij het financiële deel van je ondernemingsplan? Maak dan gebruik van onze bedrijfseconomische ondersteuning. Tijdens een adviesgesprek met een van onze experts krijg jij inzicht in de financiële gezondheid van je (toekomstige) bedrijf én helpen we je deze te verbeteren. Voor leden van KHN is zo'n gesprek helemaal gratis.

Hulp bij prijsbepaling

KHN | Prijsbepaling
Op onze site hebben we zes artikelen gebundeld onder de noemer prijsbepaling. Die helpen je om de juiste prijs te bepalen, maar ook om kosten te besparen. Denk daarbij aan menu-engineering, portieverkleining, marges vergroten en prijs versus beleving.

KHN Advies

We bieden je persoonlijk advies en geven je praktische tips en handvatten die je helpen om te gaan met voorkomende problemen. Op momenten van opstarten, groeien, ontwikkelen en uitbreiden, maar ook bij calamiteiten of als je afscheid wilt nemen van je bedrijf. Bel het KHN advies team op 0348-489 489 of mail naar info@khn.nl.

Jouw regiomanager

KHN | Advies van jouw KHN Regiomanager
Regiomanagers geven leden van KHN gratis persoonlijk advies en ondersteuning. Ook ondersteunen regiomanagers bestuursleden van KHN-afdelingen in het land bij lokale belangenbehartiging.

2. Besparen

Subsidies

Subsidies voor de horeca | KHN
Een uitleg van alle relevante subsidies en belastingvoordelen voor de horecabranche.

E-learnings

Trainingen (khn.nl)
Investeren in je personeel hoeft niet duur te zijn. We bieden diverse e-learnings gratis of tegen een heel laag tarief aan. Dit scheelt in de kosten.

Ledenvoordelen

Ledenvoordelen (khn.nl)
Onze ledenvoordelen spreken voor zich. Daarmee proberen we een zo gunstig mogelijke prijs voor het beste product of dienst voor de horeca te realiseren.

3. Tools

Model financieel plan

Documenten & tools (khn.nl)
Om inzicht te krijgen in je kosten en uitgaven hebben wij modellen gemaakt voor een financieel plan voor eten, drinken en hotels.

Energiebesparing

KHN | KHN-tool voor energiebesparing en verduurzaming - DEB
Bedrijven die jaarlijks meer energie verbruiken dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas, zijn wettelijk verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Het online programma DEB.nl helpt je hier invulling aan te geven. Het programma geeft een overzicht van alle verplichte maatregelen met daarbij een planningstool. Ook geeft het inzicht in de kosten die je kunt besparen en eventuele subsidiemogelijkheden.

Biercontracten

Documenten & tools (khn.nl)
We bieden diverse tools zoals modelbrieven, onderhandeltips en checklists voor afnamebedingen en financieringscontracten. Zo helpen we ondernemers de scherpste deal te realiseren of een verlaging voor elkaar te krijgen.

Modelbrieven

Documenten & tools (khn.nl)
We hebben tal van modelbrieven om jou te helpen een huurverhoging aan te vechten, een prijsverhoging niet klakkeloos te accepteren of voor allerlei personeelskwesties. Zo hoef je niet direct (betaalde) hulp van buitenaf in te schakelen.

Roosterprogramma

KHN | Roosterprogramma 2024
Bespaar tijd door gratis gebruik te maken van het roosterprogramma van KHN.