Ook na 1 juli 2019 blijft registratie belangrijk!

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh aan elektriciteit of meer dan 25.000 m3 gas per jaar? Dan ben je verplicht om je voor 1 juli 2019 te registreren bij het eLoket Informatieplicht Energiebesparing van de overheid. Daar moet je aangeven welke maatregelen je hebt genomen of gaat nemen om energie te besparen.

Begin juli 2019 maakte de overheid bekend dat ruim 22.000 bedrijven en instellingen aan de informatieplicht hebben voldaan. Dat is ongeveer 40% van het verwacht aantal bedrijven dat aan de plicht moet voldoen. Daarnaast staan nog enkele duizenden rapportages in concept klaar om ingediend te worden. Gemeenten en omgevingsdiensten kunnen de rapportages in het eLoket opvragen om te controleren of ondernemers hebben voldaan aan de plicht. Bedrijven die nog niet gerapporteerd hebben, maar wel aan de verbruikscriteria voldoen, kunnen gerappelleerd worden zich alsnog te registreren. Daarbij kunnen dwangsommen worden opgelegd. Als je je nog niet geregistreerd hebt, blijft het dus van belang dat zo spoedig mogelijk te doen.

KHN Energie helpt!

Er zijn drie manieren waarop je je kunt registreren:

1. Zelf de maatregelen inventariseren en registreren bij het eLoket

Als je als ondernemer voldoende inzicht en kennis hebt van je energieverbruik en de getroffen of nog te treffen maatregelen, kan je de registratie in het eLoket van de overheid zelf doen. Houd rekening met eventuele kosten en tijd voor de aanvraag van de eHerkenning die nodig is om de registratie te kunnen doen.

2. Zelf de maatregelen inventariseren maar de registratie bij het eLoket laten verzorgen door KHN Energie

De registratie in het eLoket blijkt voor veel ondernemers een lastige en tijdrovende klus. Daarom hebben we een tool ontwikkeld waarin de Erkende Maatregelenlijst voor de horeca is verwerkt: de KHN Energiewet app (let op: deze werkt niet in browser Internet Explorer). Via deze tool breng je eenvoudig zelf in kaart welke energiebesparende maatregelen binnen jouw horecabedrijf al zijn genomen en welke (nog) niet. De uitkomsten kun je vervolgens zelf registreren in het eLoket. Je kunt er ook voor kiezen de registratie te laten verzorgen door KHN Energie. Dat kan in de app. Deze registratieservice kost 300 euro. Met de kortingscode voor KHN-leden krijg je 100 euro korting en betaal je slechts 200 euro (excl. btw). Je betaalt met iDeal. De kortingscode kun je opvragen via info@khn.nl of telefonisch: 0348-489489.

3. De inventarisatie en registratie laten verzorgen door KHN Energie

Heb je onvoldoende tijd of kennis om alle energiebesparende maatregelen voor jouw horecabedrijf zelf te inventariseren en te registreren in het eLoket? Via onderstaand formulier kun je een scan op locatie aanvragen. Je krijgt dan per email het verzoek je gegevens te controleren. Als je dat gedaan hebt, wordt je gebeld om de scan in te plannen. Op de afgesproken datum komt een adviseur langs om de energiebesparende maatregelen die gelden voor hotels en restaurants te inventariseren én te registreren in het eLoket. Deze scan kost 450 euro (excl. btw) per locatie. Dit aanbod is exclusief voor KHN-leden.

Vragen?

Meer informatie over de registratieplicht vind je op khn.nl/energieregistratie en de officiële campagnesite www.wattjemoetweten.nl. Als je vragen heb, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactformulier

Ben je geïnteresseerd in dit KHN-ledenvoordeel? Vul dan dit formulier in. Dan neemt onze voordeelpartner vrijblijvend contact met je op.

Tip: via dit formulier kun je makkelijk en vrijblijvend informatie aanvragen over meerdere ledenvoordelen.

Benut jouw voordeel

Ben je lid van KHN? Benut jouw voordeel dan! Vraag nu makkelijk en vrijblijvend informatie aan bij meerdere voordeelpartners tegelijk!

Aanvraagformulier

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens