Van 10 tot 16 oktober vindt weer de jaarlijkse Week van de Veiligheid plaats. Tijdens deze week staat veilig ondernemen centraal met dit jaar cyberveiligheid als belangrijkste thema. Er vinden verschillende (online) bijeenkomsten plaats om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen en jou als ondernemer te helpen met jouw weerbaarheid tegen verschillende vormen van criminaliteit.

De aftrap van de Week van de Veiligheid vindt op 10 oktober plaats in Breda. Hier wordt de bijzondere samenwerking ‘Digitaal Weerbaar Breda’ gepresenteerd tussen de gemeente, politie en het bedrijfsleven. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden om bij de aftrap aanwezig te zijn vind je hier Uitnodiging Week van de Veiligheid Breda 2022 | Brochure | Maak het ze niet te makkelijk.

Hoofdthema veilig digitaal ondernemen

Cybercrime is voor veel ondernemers een toenemend probleem, ook in de horeca. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en (online) oplichting zijn vormen van cybercrime die veel schade kunnen veroorzaken. Het Digital Trust Center (DTC) zet zich in om de bewustwording en kennis rondom online veiligheid te vergroten en cyberveilig gedrag te stimuleren. Met 5 basisprincipes helpt het DTC ondernemers, met name in het mkb, met het instellen van een digitale basisbeveiliging. Daarnaast valt de Week van de Veiligheid midden in de Europese cybersecuritymaand. De hele maand worden activiteiten georganiseerd om digitale veiligheid onder de aandacht te brengen. Bekijk hier de agenda.

Trainingen overvalpreventie en omgaan met agressie voor horecaondernemers

In de horeca is er een meer dan gemiddelde kans dat je in je werk te maken krijgt met een overval. Weet jij hoe je moet reageren bij een overval? Om horecaondernemers – en medewerkers -weerbaarder te maken in het geval van een overval organiseeren we in samenwerking met Chubb Fire & Security ook dit jaar gratis trainingen op het gebied van overvalpreventie. De trainingen vinden door het hele land plaats en er worden telkens nieuwe trainingsdata aan de agenda toegevoegd. Bekijk hier alle data en meld je aan!

Leeuwarden pakt uitgaansgeweld samen aan
Voor een gezellig én veilig uitgaansleven is goede samenwerking tussen horecaondernemers, gemeente en politie cruciaal. EenVandaag ging in Leeuwarden kijken hoe uitgaansgeweld door deze samenwerking succesvol wordt aangepakt. Een mooi voorbeeld!

Over de Week van de Veiligheid

Week 41 wordt al meer dan 10 jaar omgedoopt tot de Week van de Veiligheid. Dé week om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, InRetail, VNO-NCW, MKB-Nederland, politie, de PVO’s, het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en meer dan 180 gemeenten zetten zich in om van deze week een succes te maken. Kijk voor meer informatie op maakhetzeniettemakkelijk.nl/week-van-de-veiligheid.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens