Afgelopen vrijdag hebben we aan alle KHN-leden een korte enquête uitgestuurd met vragen over de actiebereidheid van de leden. Binnen 72 uur was deze enquête door 3158 personen ingevuld. De verdeling van reacties over zowel regio’s als sectoren is representatief voor de ledenpopulatie van KHN. Duidelijk is dat de groep die een ‘hardere’ toon verwacht van KHN flink is gegroeid naar 61%.

Een ruime meerderheid (70%) is voorstander van landelijke actie, waarbij men graag ziet dat we als één vereniging naar buiten treden. 20% is neutraal ten aanzien van een eventuele landelijke actie en 10% wenst geen actie. Een landelijke actie moet wat de leden betreft gericht zijn op de financiële steun (77%) en op de heropening van de horeca (74%). De helft van de ondernemers ziet het meest in een combinatie van gezamenlijke actie in de openlucht, lokale acties en online acties.

Tone-of-voice

Over de tone-of-voice van een actie lopen de meningen enigszins uiteen. Van de geboden opties (‘messcherp en keihard’, ‘ludiek en creatief’ of ‘vriendelijk en gastvrij’) wordt ‘messcherp en keihard’ op zich het meest gekozen (42%) terwijl een grotere groep kiest voor milder, door te kiezen voor meer ludiek (28%) een creatieve actie (20%) of zelfs helemaal geen actie 10%.

KHN gaat een landelijke, heel duidelijke actie met een hardere toon organiseren

De boodschap van de KHN-leden is duidelijk. Een groot deel van de leden wil een landelijke actie met een hardere toon dan tot nu toe. Begrijpelijk, want tot nu toe is er nog weinig zicht op versoepeling van coronamaatregelen voor de horeca of meer financiële steun. We zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een landelijke actie/campagne, daar zullen we je in de loop van deze week meer over vertellen.

Wat vindt KHN van de actie de Horeca Alliantie?

Gisteren heeft de Horeca Alliantie (VCHO, NHG en ProFri) bekend gemaakt aanstaande maandag een manifestatie op het malieveld te organiseren. Het geeft maar weer aan hoe hoog de nood in de horeca is. KHN pleit de afgelopen weken onafgebroken in Den Haag voor meer mogelijkheden om open te gaan en voor meer financiële steun. We zitten dus inhoudelijk helemaal op hetzelfde spoor. We hebben sympathie voor de actie van de Horeca Alliantie maar kiezen wel voor een eigen spoor van actievoeren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens