Corona veroorzaakt een grote economische crisis in alle sectoren van de horeca. Met schrikbarend weinig toeristen in Nederland en een totaal weggevallen van de zakelijke markt maken de hotels in de regio groot-Amsterdam een enorme crisis door.

De cijfers van Visitor Data laten een dalende bezetting zien waarvan nog niet duidelijk is wanneer deze weer gaat stijgen. Door een overaanbod aan hotelkamers is er zoveel keuze dat dit ook ernstige gevolgen heeft voor de kamerprijzen, deze zitten momenteel op de helft van de gangbare prijzen.

Hier en daar zijn in de verschillende gebieden nuanceverschillen te zien, maar de vooruitzichten zijn slecht. In de bijlage krijg je een inkijk op de bezettingen van de deelnemende gemeenten aan het systeem Visitor Data. Met Visitot data worden geheel AVG-proof automatisch iedere nacht de PMS-cijfers overgezet en zo ontstaan goede marktcijfers.

KHN besteedde al eerder aandacht aan de zorgelijke sitiuatie van de hotelbranche, ook nu blijkt wederom dat extra steun van de overheid noodzakelijk is om deeze mooie bedrijfstak overeind te houden.

Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend

Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

Horeca blijft voorlopig gesloten. Perspectief op heropening en aanvullende steun zijn cruciaal

Zie ook bijgaand rapport.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens