Afgelopen woensdag is burgemeester Frank Dales in gesprek geweest met een aantal horecaondernemers over de coronatoegangsbewijzen.

We hebben gesproken over de onduidelijkheden, vragen en knelpunten. In bijgaande brief vind je een toelichting op de visie van de burgemeester ten aanzien van de handhaving van de coronatoegangsbewijzen.

De burgemeester begrijpt dat het een lastige opgave is. Waar mogelijk wil de gemeente maatwerk leveren en rekening houden met de bedrijfsvoering. Er wordt geen ‘heksenjacht’ van gemaakt, maar er wordt wel degelijk gecontroleerd en gehandhaafd op de sluitingstijd van 24.00 uur, excessen en steekproefsgewijs op het gecontroleerd binnen laten van gasten.

Horecabezoek veilig houden

Zowel de gemeente als de horecaondernemers hebben de gezamenlijke taak om horecabezoek veilig te houden. Ook worden de inwoners actief opgeroepen om hun medewerking te verlenen en niet in discussie te gaan over de maatregel. De gemeente vraagt hun medewerking om de ondernemers te steunen.

Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Neem dan contact op met Koninklijke Horeca Nederland afdeling Velsen, Miriam Geerlings via 06-53379574. Voor vragen aan de gemeente kan je bellen met het ondernemersloket via 0255 567200.

Kijk voor de maatregelen per zaterdag 25 september hier KHN | Wat verandert er voor horeca, evenementen en nachthoreca vanaf… of op de website van de Rijksoverheid Ondernemers en het coronatoegangsbewijs | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens