Met extra terrasruimte op het plein voor zijn bedrijf kreeg Daan Kroone 30 zitplaatsen erbij. Hij regelde de uitbreiding samen met twee andere ondernemers. Dat was nog even een gedoe met de gemeente. De reacties van gasten waren supergoed. De triage doet Daan op zijn eigen manier. Drie vragen aan deze ondernemer met Day Foodbar in Amstelveen.

Je creëerde extra terrasruimte, zowel voor jouw zaak als die van de buren. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Als je onder de huidige restricties enigszins een normale omzet wil draaien, moet je je terras uitbreiden. En dat begon met een grap: ‘We gaan naar het stadsplein. Daar gebeurt toch nooit wat.’ Later hebben we daar werk van gemaakt. Samen met drie ondernemers hebben we ons terras uitgebreid. Dat was nog even een gedoe met de gemeente omdat er normaal gesproken een grote fontein sproeit, maar gelukkig is het gelukt.”

Hoeveel extra zitplekken leverde het op?

“Normaal gesproken hebben we 75 zitplaatsen binnen en 90 buiten. Nu hebben we 30 plaatsen binnen, 35 buiten en met de uitbreiding buiten nog 30 plaatsen extra. Ik heb dus flink minder zitplaatsen. Maar dit is hoe het nu is. Vanaf 1 juli vervalt het maximum van 30 plaatsen en kan ik binnen weer meer mensen ontvangen. Wel geldt dan nog steeds de regel anderhalve meter afstand, dus heel veel schiet ik daar niet mee op binnen. We moeten handelen met de regels die er nu zijn. Gelukkig was het de afgelopen weken mooi weer, dus zat het terras goed vol.”

Hoe reageren de gasten op de heropening van jullie bar?

“Gasten reageren supergoed. De triage doe ik op mijn eigen manier: Ik vraag ze niet het hemd van het lijf, maar zeg: ‘Ik zie dat jullie blaken van gezondheid, daar kun je je handen desinfecteren en wat voor lekkers kan ik voor je inschenken?’. Ons vak is gebaseerd op commitment en interactie tussen gast en medewerker. Maar sommige dingen zijn echt ingewikkeld. Bij ons op het terras komen vaak drie dames die in een winkel werken en daar de hele dag op elkaars lip zitten. Als ze na het werk een drankje willen doen moet er één van hen aan een andere tafel gaan zitten. Dat is niet uit te leggen.”

Met extra terrasruimte op het plein voor zijn bedrijf kreeg Daan Kroone 30 zitplaatsen erbij. Hij regelde de uitbreiding samen met twee andere ondernemers.

Meer inspiratie

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens