50 jaar in dienst bij hetzelfde bedrijf, dat is een bijzondere gebeurtenis die je niet zomaar voorbij kunt laten gaan. Dat vinden ze bij Bar & Kitchen ’t Waaltje ook, en daarom organiseerden ze de Cor Versnel dag.

Je kon er vrijdag 14 juni niet omheen: een groot roze spandoek, ballonnen, een podium en veel collega’s, vrienden en familie. Er was een speech, een reischeque en het parkeerterrein werd door de wethouder omgedoopt tot Cor Versnel plein. Cor is duidelijk een zeer gewaardeerde collega. Dat bevestigt Victor Schuwer, Manager Operations van ‘t Waaltje. “Cor is een rots in de branding en echt een toonbeeld van hoe iedereen zijn werk zou moeten doen. Hij heeft jarenlang vlieguren gemaakt, weet waar hij het over heeft en kan heel goed de jonge garde op sleeptouw nemen. Daarom wilden we hem graag in het zonnetje zetten.” Een van Cor’s jonge collega’s, Senna, sluit zich daarbij aan. “Cor is op de hoogte van alles. Hij is al vijftig jaar in dienst en heeft nog steeds altijd gelijk.” Voor Cor, die naast het bedrijf woont, was het feest een verrassing. Hij werd met een smoes, een ontbijt buiten de deur, van het terrein gestuurd. “Toen ik terugkwam zag ik dat spandoek hangen en had ik in de gaten wat er aan de hand was.”

Van keuken tot klussen
Cor blikt terug op een halve eeuw waarin veel is veranderd. Zo heeft hij het bedrijf, dat volgens hem op een driedubbele A-locatie ligt, twee keer van eigenaar zien wisselen. “De formule is eigenlijk altijd hetzelfde gebleven, maar het volledige plaatje is wel echt anders dan toen ik begon. Nu staan er bijvoorbeeld sushi en cocktails op de kaart. Dat heeft de huidige eigenaar, Daniel de Blok, geïntroduceerd. Hij nam het bedrijf in maart 2020 over.” Maart 2020 was het begin van een moeilijke periode voor veel mensen, zeker in de horeca. Cor kijkt ondanks alles met plezier terug op die tijd. “Tijdens de lockdowns heb ik m’n koksjas aan de muur gehangen en ben gaan helpen met verbouwen. We hebben het hele pand gestript en veel achterstallig onderhoud gedaan. Ik vond het leuk om lekker buiten bezig te zijn.”

Een stapje terug
Vijftig dienstjaren dus, maar Cor vertelt dat hij zelfs al langer rondloopt bij het horecabedrijf in Heerjansdam. “Op twaalf, dertienjarige leeftijd deed ik al wat klusjes rondom het bedrijf, maar in 1974 kwam ik officieel in dienst.” Cor werkte zichzelf op tot chef-kok, met behulp van de mensen om hem heen, en bleef dat 30 jaar. Een aantal jaar geleden werd het tijd om een stapje terug te doen. “Nu werk ik eigenlijk alleen nog maar overdag en doe ik de mise-en-place. Ik begin om zeven uur en werk tot een uur of vier, vijf ‘s middags. De tijd van de à la carte en de feesten en partijen heb ik gehad.”

Voor jezelf creëren wat je wilt
Cor weet goed wat hij wil, en dat heeft er ook aan bijgedragen dat hij al die tijd bij ’t Waaltje is gebleven. “Koks zijn vaak hoppers, ik ben een uitzondering. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad dus ben nooit weggegaan. Veel mensen denken dat het gras groener is bij een ander, maar ik denk dat je voor jezelf moet creëren wat je wilt. Natuurlijk zijn er ook minder leuke periodes geweest en er zijn ook altijd collega’s die je leuk en minder leuk vindt, maar het totaalplaatje is belangrijk. De naborrel is bijvoorbeeld altijd heel gezellig. Dat doe ik nu niet meer, maar nu heb ik dan weer meer contact met collega’s die overdag werken, die bijvoorbeeld bezig zijn met social media.”

Vrijheid en een goede maaltijd
Last van personeelstekort hebben ze niet en dat komt volgens Cor onder andere omdat de huidige eigenaar weet wat hij doet. “Het voordeel is dat hij echt uit een ondernemersfamilie komt en weet waar hij mee bezig is. Hij voelt precies aan wat er speelt en wat de trends zijn, heeft een vooruitziende blik.” En hij weet wat zijn personeel belangrijk vindt. “Mijn collega’s en ik krijgen veel vrijheid. Ook wordt er altijd eerst gegeten voordat er gewerkt wordt. Je ziet ook wel in bedrijven dat je tijdens je werk maar moet zien wanneer je iets kunt eten, vooral vroeger was dat zo, maar dat is hier heel goed geregeld. Met Daniel hebben we korte lijntjes, hij is heel open en iedereen weet waar hij aan toe is. Er heerst een open sfeer, waarin collega’s elkaar ook durven aan te spreken op hun gedrag.”

Voldoende personeel en doorgroeien
Bij ’t Waaltje vinden ze het belangrijk dat hun medewerkers het leuk hebben, vertelt Victor. “Het kan hier heel druk zijn, maar we vinden het heel belangrijk dat ons team het wel echt naar de zin heeft op de werkvloer. Dat het niet té druk wordt. We hebben gelukkig veel gasten, dus kunnen kostentechnisch ook voldoende personeel inzetten.” Een andere reden dat mensen graag bij ’t Waaltje werken is dat je goed kunt doorgroeien binnen het bedrijf. “Als je als drankrunner binnenkomt, kun je achter de bar komen of als floormanager gaan werken. We gaan in september een tweede locatie openen en we merken in onze zoektocht naar medewerkers dat veel mensen toch wel bij ons willen komen werken.”

Nog niet met pensioen
Cor heeft afgelopen voorjaar de pensioengerechtigde leeftijd behaald, maar aan stoppen denkt hij nog niet. “Ik blijf hier nog wel even werken, ik ben geen mens om thuis te zitten. Ik heb het liefste jonge mensen om me heen. Ze wegwijs maken, dat vind ik het leukste wat er is. Ik werk nu vier dagen, misschien dat ik er ooit een dag af laat vallen ergens. Maar voorlopig ga ik nog wel even zo door.”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens