Op 2 oktober 2023 sloot de TEK-regeling. Een flink aantal horecaondernemers heeft gebruik gemaakt van deze regeling. De energieprijzen zijn in 2023 gedaald en dit heeft gevolgen voor de tegemoetkoming van de TEK-regeling. Het kan zelfs betekenen dat je je voorschot deels of volledig terug moet betalen. Hoe weet je waar je aan toe bent?

Energieprijzen gedaald, wat zijn de gevolgen?

De energieprijzen zijn de laatste maanden gedaald. Ondanks dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een laag percentage aan voorschot uitbetaalde (35%), hebben sommige ondernemers hierdoor te veel subsidie ontvangen. Het te veel ontvangen voorschotbedrag moet terugbetaald worden. Half januari 2024 zijn de voorlopige modelprijzen bekend. Die geven een goede indicatie van de definitieve subsidie en of en hoeveel je te veel hebt ontvangen.

RVO informeert ondernemers

Het RVO wil ondernemers goed en tijdig informeren over wat dit betekent:

  1. Half januari stelt de RVO een rekentool beschikbaar, zodat je als ondernemer zelf kunt uitrekenen of en hoeveel je moet terugbetalen.
  2. Half februari organiseert de RVO een webinar om ondernemers uitleg te geven over het berekenen van hun definitieve subsidie. Het vaststellingsformulier, de voorlopige modelprijzen en het terugbetalen komen hier aan bod.
  3. Eind februari 2024 worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt. Daarmee berekent de RVO de definitieve subsidie. Ondernemers die hun volledige voorschot moeten terugbetalen, krijgen telefonisch bericht van de RVO.

RVO denkt graag mee

Het RVO begrijpt dat terugbetalen erg lastig kan zijn. Veel ondernemers hebben het nog steeds moeilijk. Ze kampen met krapte op de arbeidsmarkt en herstellen nog van de coronaperiode en de hoge energieprijzen. Daarom denkt het RVO met je mee. Ze kijken naar ruime terugbetaalmogelijkheden en ook een persoonlijke betalingsregeling is mogelijk. De RVO is bereid samen met jou te kijken naar jouw persoonlijke situatie om een passende oplossing te vinden.

Bijna 11.000 aanvragen

Bijna 11.000 ondernemers hebben de TEK aangevraagd. Wil je weten hoever de RVO is met de afhandeling, hoeveel voorschot er al is uitbetaald en uit welke branches de top-5 aanvragers komen? Bekijk dan TEK in beeld.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens