Op vrijdag 21 juli heeft het bestuur van KHN Zaanstreek overleg gehad bij Best Western Zaan Inn Zaandam. Onderstaand enkele besproken punten en de koppeling naar de diverse onderliggende stukken.

Belemmeringen aanvragen vergunningen? Geef het door!
Ondernemers ervaren veel belemmeringen bij het aanvragen van vergunningen voor evenementen. Het wordt erg lastig gemaakt door de strenge regels en dure rapporten die moeten worden opgemaakt, bijvoorbeeld een akoestisch rapport. Vooral voor de wat kleinere evenementen is het bijna niet meer haalbaar.

Graag vernemen we het wanneer je iets wil organiseren en waar je dan eventueel tegenaan loopt. Dan kunnen we dit meenemen tijdens ons periodieke overleg met de burgemeester en wethouders. Geef het door via zaanstreek@khn.nl.

Aantal leden
Het aantal leden van de regio blijven ongeveer gelijk. Er is een proces gaande om bezorgbedrijven collectief aan te sluiten. Echter heeft het te maken met de pensioenregelingen die voor detailhandel en horeca verschillend zijn.

Breed horecaoverleg 21 september 09.00 uur. Heb je punten?
Op donderdag 21 september het volgende brede horecaoverleg Zaanstad plaats met aanwezig het bestuur van KHN Zaanstreek en andere stakeholders uit de horeca, met de burgemeester en wethouder. Graag willen we het belang van de horeca onder de aandacht brengen:

  • Brede maatschappelijke rol
  • Aanvulling toeristisch product
  • Samenwerking met anderen
  • Lage instap arbeidsmarkt
  • Sociale rol

Daarnaast willen we dat de horecavisie als leidraad gebruikt wordt. Ook de toeristenbelasting zetten we op de agenda, met de vraag of riviercruises die in de Zaanstreek overnachten ook toeristenbelasting betalen.

Registratie sociale hygiëne
Registreer na 1 juli 2023 je certificaat sociale hygiëne om de geldigheid te garanderen: Hebben jij of je medewerkers in het verleden een diploma Sociale Hygiëne gehaald? Let dan goed op! Het oude examenregister van de Landelijke Examencommissie Stichting Vakbekwaamheid Horeca (LEC-SVH) wordt vervangen door een register dat door de overheid wordt beheerd en los staat van SVH. Je wordt automatisch overgeschreven maar je moet ZELF de overschrijving bevestigen. Lees hier meer. (dit kost slechts 1 minuut)

Single Use Plastic richtlijnen
Vanaf 1 juli zijn gratis wegwerpbekers- en bakjes verboden voor eten en drinken onderweg, afhaal en bezorging. Daar ben jij als horecaondernemer inmiddels wel van op de hoogte. Maar weten jouw gasten dit ook? Lees hier meer.
Zie hier meer informatie over de beschikbare toolkit.

De volgende bestuursvergadering vindt plaats op woensdag 18 oktober 10.00 uur. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via zaanstreek@khn.nl.

Website en facebook KHN Zaanstreek
Website KHN Zaanstreek: www.khn.nl/zaanstreek. Heb je Facebookpagina al geliked? Klik hier