De 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zijn bekend. Na een intensieve theorieronde zijn zeven deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de finale. Deze toptalenten behaalden op woensdag 12 april 2023 de hoogste theoriescore en vormen samen met drie wildcardhouders het tiental dat doorgaat naar de finaleronde van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijheidstalent tussen 20 en 26 jaar.

Er was dit jaar een recordaantal van 27 aanmeldingen. De voorzitter van NHGP Patrick van Zuiden is hier blij mee. “We zijn enorm blij dat we in deze tijden van personeelstekorten binnen de horeca zoveel aanmeldingen kregen. Het toont aan dat de jongere generatie ambitieus is en zich graag wil meten met andere collega’s uit het mooie gastvrijheidsvak.”

Theorie- en wijn-spijsproef

Het eerste wedstrijdonderdeel werd op 12 april gehouden. Met een theorieproef en een wijn-spijstest streden de kandidaten om een plaats in de finale. Tijdens de proef werd niet alleen hun kennis over gastheerschap getest, ook kwamen vragen over warenkennis keuken en dranken als koffie, cocktails, bier, wijn en cognac aan de orde. Andere onderwerpen waren de harmonie tussen drank en gerecht, fouten in wijnen en communicatie. Een kleine wijn-spijsproef met twee gerechten en drie wijnen besloot het theoriegedeelte. De deelnemers werden beoordeeld door juryvoorzitter Edwin Raben en SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen, tevens Hospitality Manager en docent aan ROC Mondriaan.

Deze deelnemers gaan door naar de finale van de NHGP 2023

Demi Bakker

C'est La Vie/The Meatclub

Den Helder

Dennis Vinck

Château Neercanne

Maastricht

Jeroen Meijer

De Kromme Dissel

Heelsum

Laura Hilhorst

Broederenklooster

Zutphen

Marèl Disselhorst

YANO

Rotterdam

Rens Morshuis

Aan de Poel

Amstelveen

Wouter Barneveld

Merlet

Schoorl

De wildcardhouders:

Loeka Pietrowitsch

Basiliek

Harderwijk

Ricardo Kreutz

Da Vinci

Maasbracht

Simone Metsemakers

De Lindehof

Nuenen

De reservekandidaat is Jeaneau Thoma van Aan Sjuuteeänjd in Schinnen.

Jurybezoek, praktijkdag en bekendmaking

De 10 finalisten worden de komende maanden door de jury bezocht in het restaurant waar ze werken. Ze worden tijdens een maaltijd beoordeeld in de rol van hoofdgastvrouw of hoofdgastheer.

Het afsluitende wedstrijdonderdeel is de praktijkdag op 25 september 2023, waarin onder meer de praktische vaardigheden worden getoetst aan de hand van diverse proeven. De bekendmaking van de winnaar van de Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 vindt plaats op 30 oktober 2023 tijdens de lancering van Lekker500 editie 2024.

Lees meer: Inschrijving wedstrijd Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs… | KHN

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens