Als horecaondernemer heb je de afgelopen jaren genoeg moeten doorstaan. En nog steeds blijven het uitdagende tijden. Op dit moment krijgt de branche te maken met veel tegenslagen, zoals de torenhoge inflatie, grote personeelstekorten en hoge energiekosten. Heb jij financiële zorgen over jouw horecabedrijf? Of heb je weleens financiële hulp aangeboden gekregen uit onverwachte hoek? Lees dan verder.

Financiële zorgen

Als horecaondernemer heb je de afgelopen jaren genoeg moeten doorstaan. En nog steeds blijven het uitdagende tijden. Op dit moment krijgt de branche te maken met veel tegenslagen, zoals de torenhoge inflatie, grote personeelstekorten en hoge energiekosten.

Wil jij weten hoe je er financieel voor staat? Neem dan contact op met jouw regiomanager, of KHN Advies, via de contactgegevens onderaan deze pagina. Bekijk de flyer 'Heb jij financiële zorgen over jouw horecabedrijf?' of kijk voor meer informatie op:

Ondermijning

Heb je weleens financiële hulp aangeboden gekregen uit onverwachte hoek?

Veel horecaondernemers hebben grote financiële problemen door coronaschulden, torenhoge inflatie en hogere energiekosten. Hierdoor ben je kwetsbaar. En criminelen weten dat. Ze proberen steeds vaker misbruik te maken van ondernemers met financiële problemen. Bijvoorbeeld door een horecazaak te gebruiken als criminele ontmoetingsplaats of als investering om geld wit te wassen.

Heb jij een aanbod gekregen voor een lening of investering die te mooi lijkt om waar te zijn? Let op: red je zaak niet door in te gaan op snel en fout geld!

Hoe herken je een criminele investeerder?

  • Iemand wil jou graag ‘helpen’ in de vorm van contante leningen of giften. Dit contante geld hebben zij met illegale activiteiten verdiend. Het is voor hen interessant om dit contante geld te investeren in horeca. Zo wordt het geld witgewassen.
  • Iemand wil jouw pand huren maar is onduidelijk over de activiteiten waarvoor hij of zij het pand wil gebruiken. Je loopt het risico dat het pand wordt gebruikt voor productie van drugs, opslag van illegale handelswaar, illegale onderhuur of illegale kamerverhuur.
  • Je wordt overgehaald of gedwongen om contracten met leveranciers af te sluiten tegen hoge tarieven, bijvoorbeeld als voorwaarde bij een lening.
  • Het aanbod is afkomstig van personen die gelieerd zijn aan een criminele motorclub.
  • De investeerder vraagt een extreem hoge rente of gebruikt geweld en bedreigingen om de schuld te innen.
  • De investeerder ontwijkt vragen of levert gevraagde informatie niet aan.

Wat kun je doen?

Herken je een of meer van de bovenstaande situaties, heb je financiële zorgen, of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met een van de onderstaande vertrouwenspersonen. Zij kijken graag samen met jou naar oplossingen.

Koninklijke Horeca Nederland

Jouw regiomanager staat klaar om jou te woord te staan met persoonlijk advies en ondersteuning. Ben je lid van KHN? Dan vind je de contactgegevens van jouw regiomanager via onderstaande link.

Klik hier voor jouw regiomanager

Kom je er niet uit? Dan kun je voor vragen ook altijd contact opnemen met KHN Advies:

Tel. nr.: 0348 48 94 89

E-mail: info@khn.nl

Bereikbaar: ma t/m vrij van 9.30 – 16.00 uur

Gemeente Den Bosch

Naam: Maaike van der Ven

Tel. nr.: 06 53 92 43 82

E-mail: maaike.vanderven@s-hertogenbosch.nl

Bereikbaar: ma t/m vrij van 9.30 – 16.00 uur

Meld Misdaad Anoniem

Meld anoniem online

Tel. nr: 0800 7000

Bereikbaar: op werkdagen 8.00 – 22.00 uur. In het weekend 9.00 – 17.00 uur

Lees hier voor meer informatie

Gerelateerde standpunten

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens