Het grootste gedeelte van de horecaondernemers in onze regio heeft problemen met het verkrijgen of behouden van personeel. Het is iedere week een hele puzzel om alle dagen voldoende medewerkers op de vloer te hebben. KHN Gelderland gaat helpen om onze mooie branche weer positief onder de aandacht te krijgen. Dit kunnen we alleen gezamenlijk bereiken!!!!

Hoe gaan we dit aanpakken?
Vanuit de werkgroep onderwijs - arbeidsmarkt KHN Gelderland wordt het volgende georganiseerd.

Samen met jullie als horecaondernemers en personeelsleden gaan we onze deuren van de zaak openzetten voor familieleden van medewerkers, leerlingen van de middelbare scholen en vakopleidingen maar ook enthousiaste herintreders, geïnteresseerde gasten en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Met deze Gelderse Open Horeca dagen willen we laten zien dat wij het mooiste beroep hebben en kunnen we mensen een kijkje laten nemen in onze keuken en laten proeven van onze Hospitality.

Wanneer gaat dat dan gebeuren?
De Gelderse open Horeca dagen gaan plaatsvinden op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 september 2023.
(tijden ook in overleg aan te passen per ondernemer of afdeling)

Inmiddels hebben al ongeveer 10 Gelderse KHN afdelingen aangegeven dat ze de Gelderse open dagen ondersteunen. Hiernaast hebben meerdere onderwijsinstellingen, UWV, werkgeversservicepunt en de organisatie van “de week van de horeca” aangegeven mee te willen werken aan de open dagen. Vanuit KHN is er een landingspagina gemaakt en worden accounts aangemaakt op facebook, instagram en TikTok om zoveel mogelijk zichtbaarheid te geven aan de Gelderse open dagen.

Deelnemende bedrijven kunnen zich hier aanmelden.

Wat verwachten wij van jou?
Als je enthousiast bent over het bovenstaande, meld je dan aan via bovenstaande link. Wij nemen je dan mee in de communicatie als deelnemer voor de GOHD (Gelderse Open Horeca Dag). Aan de deelname zelf zijn geen kosten verbonden, alleen om het tot een succes te laten komen moeten we het samen doen. Aan alle deelnemende horecaondernemers vragen wij het volgende:

  • Enthousiasmeer je collega’s in de afdeling om mee te doen, gezamenlijk wordt het een succes!
  • Zet de opgeven dagen je deuren wagenwijd open (op gezette tijden)!
  • Zorg dat je laat zien dat jouw bedrijf de beste plek is om te komen werken.
  • Deel alle info op je eigen Social Media kanalen.
  • Deel alle info met je medewerkers.
  • Nodig zoveel mogelijk (oud)collega’s uit die als ambassadeur kunnen functioneren.

Aanvullende informatie vanuit de werkgroep Onderwijs – Arbeidsmarkt
Door een samenwerking aan te gaan met middelbare scholen, horecaopleidingen en partijen zoals het UWV willen we bewerkstelligen dat de werkzoekenden en scholieren gestimuleerd worden als onderdeel van school om de horeca deze dag te bezoeken.

Het is uiteraard aan jullie om er een leuke dag/avond van te maken, de bezoekers te enthousiasmeren en te kijken hoe je opvolging geeft aan de Gelderse Open Horeca dag.

Vanuit KHN zal er een Toolkit aangereikt worden aan de deelnemende bedrijven. Deze Toolkit is inmiddels al beschikbaar bij KHN: werken in de horeca verrassend veelzijdigen goed werkgeverschap richting personeel”

Wij kijken uit naar een succesvolle 1ste editie van de GOHD!