Op dinsdag 9 mei heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Bestuurslid Claudia van den Berg heeft ons verwelkomd in het mooie Boutiquehotel Staats Haarlem.

Update uit de bestuursvergadering 9 mei

Enkele belangrijk punten uit het bestuursoverleg kun je onderstaand terugvinden.

Verruiming terrasregels

In het vorige verslag hebben we het gehad over de aanpassing van de terrasregels en de extra eisen die hierin omschreven zijn, zoals het mobiel maken van de terrasschermen om het te kunnen verplaatsten en dat alles van het terras ‘s nachts verwijderd moet worden. KHN Haarlem heeft actief de gemeenteraadssessie hierover in april gevolgd. We hebben ook de fractievoorzitters benaderd met onze ideeën hierover. Tot nu toe hebben we bereikt dat de terrasregels 2023 opnieuw inhoudelijk met ons worden besproken en dat, zolang er geen duidelijkheid is, er niet gehandhaafd wordt. Zie hier de link naar de gemeentesite.

Camera’s binnenstad

De BIZ Haarlem heeft aangeven dat de camera’s die in de binnenstad hangen binnenkort worden gefinetuned. Er wordt gekeken naar een concrete indeling om de stromen zo goed mogelijk te kunnen beoordelen. Eind juli zullen we hier meer over vertellen in een nieuwsbrief.

Informatieplicht Energiebesparing

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft 60.000 ondernemers aangeschreven over het energieverbruik. Wanneer je een energieverbruik van boven de 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent) hebt, dan geldt de Informatieplicht Energiebesparing. Je bent dan verplicht om energiebesparende maatregelen uit te voeren die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Hier vind je meer informatie.

Herstart platform Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid dichterbij

Het platform waar het Collectieve Horeca Ontzeggingenbeleid (CHO) op gaat draaien is bijna rond. De verwachting is dat het vanaf 1 juli zal draaien. Met het CHO kunnen we overlastgevers buiten de deuren houden van de deelnemende horecabedrijven. Er is daarnaast geregeld overleg met ondernemers, politie, handhaving en portiers over overlastzaken die spelen zodat je op de hoogte bent van alle informatie en er korte lijnen zijn. Mocht je nog geen onderdeel uitmaken van het CHO, meld je dan aan via haarlem@khn.nl.

12 juni hoteloverleg

Op 12 juni wordt het hoteloverleg Haarlem georganiseerd. Hier worden enkele actuele zaken besproken die bij de hotels spelen, zoals de oneerlijke concurrentie door de vele appartementen in de binnenstad die omgebouwd worden naar hotels en de inzet van verschillende gemeenten op vermeende prostitutie in de hotels.

22 mei Overleg KHN Regio Noord-Holland

Elk kwartaal wordt het bestuur van KHN Haarlem uitgenodigd om met de bestuursleden uit andere steden in Noord-Holland een vergadering te volgen over actuele zaken. Het is belangrijk en interessant om ondernemers uit de andere gebieden te spreken en informatie uit te wisselen. Een volgend overleg is op 22 mei en vindt plaats op de Botterwerf in Volendam. Een aantal bestuursleden uit het bestuur van KHN Haarlem zijn hierbij aanwezig.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 13 juni om 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.